
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach, po odcedzeniu i obraniu pokrój w kostkę.
Krok 2
Umyj pomidory i pokrój w grubą kostkę. Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj drobno.
Krok 3
Warzywa ułóż warstwowo w salaterce kładąc ziemniaki na spód.
Krok 4
Każdą warstwę oprósz Sosem sałatkowym francuski winegret Knorr i papryką.
Krok 5
Sałatkę polej oliwą z oliwek. Podawaj na kolacje np. z jajkami na twardo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej