Składniki
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach, po odcedzeniu i obraniu pokrój w kostkę.
Krok 2
Umyj pomidory i pokrój w grubą kostkę. Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj drobno.
Krok 3
Warzywa ułóż warstwowo w salaterce kładąc ziemniaki na spód.
Krok 4
Każdą warstwę oprósz Sosem sałatkowym francuski winegret Knorr i papryką.
Krok 5
Sałatkę polej oliwą z oliwek. Podawaj na kolacje np. z jajkami na twardo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej