
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach, po odcedzeniu i obraniu pokrój w kostkę.
Krok 2
Umyj pomidory i pokrój w grubą kostkę. Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj drobno.
Krok 3
Warzywa ułóż warstwowo w salaterce kładąc ziemniaki na spód.
Krok 4
Każdą warstwę oprósz Sosem sałatkowym francuski winegret Knorr i papryką.
Krok 5
Sałatkę polej oliwą z oliwek. Podawaj na kolacje np. z jajkami na twardo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej