Sałatka z pomidorów z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów z ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach, po odcedzeniu i obraniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Umyj pomidory i pokrój w grubą kostkę. Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj drobno.

Krok 3

Warzywa ułóż warstwowo w salaterce kładąc ziemniaki na spód.

Krok 4

Każdą warstwę oprósz Sosem sałatkowym francuski winegret Knorr i papryką.

Krok 5

Sałatkę polej oliwą z oliwek. Podawaj na kolacje np. z jajkami na twardo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej