Sałatka z pomidorów z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorów z ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach, po odcedzeniu i obraniu pokrój w kostkę.

Krok 2

Umyj pomidory i pokrój w grubą kostkę. Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj drobno.

Krok 3

Warzywa ułóż warstwowo w salaterce kładąc ziemniaki na spód.

Krok 4

Każdą warstwę oprósz Sosem sałatkowym francuski winegret Knorr i papryką.

Krok 5

Sałatkę polej oliwą z oliwek. Podawaj na kolacje np. z jajkami na twardo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorów z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki smażony makaron
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej