
Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.
Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.
Krok 4
Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Krok 6
Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej