Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

305 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

224 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 3

Krok 4

Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 5

Krok 6

Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z oliwkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej