Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

320 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 3

Krok 4

Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 5

Krok 6

Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej