Sałatka z tuńczykiem i ziemniakami i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
335 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

196 osób wydrukowało

Pobierz pdf

287 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 3

Krok 4

Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 5

Krok 6

Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ziemniakami i tuńczykiemSałatka z ziemniakami i tuńczykiem

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.