Sałatka z tuńczykiem i ziemniakami i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
335 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

291 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 3

Krok 4

Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 5

Krok 6

Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.

Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniakami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ziemniakami i tuńczykiemSałatka z ziemniakami i tuńczykiem

Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.