
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.

Krok 2
Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.

Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.

Krok 4
Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.

Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.

Krok 6
Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej