
Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ziemniaki w mundurkach. Wystudź, następnie obierz i pokrój w cienkie plastry.
Krok 2
Umyj i osusz sałatę. Następnie umyj pomidory, pokrój je w ósemki. Obierz i umyj cebulę, po czym pokrój ją w krążki.
Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki. Osącz tuńczyka z zalewy.
Krok 4
Ułóż listki sałaty w salaterce, a na nich ziemniaki, pomidory oraz tuńczyka. Na wierzchu poukładaj krążki cebuli.
Krok 5
Przygotuj sos sałatkowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc go z jogurtem. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.
Krok 6
Posyp całość kaparami i odstaw na 15 minut do lodówki, następnie podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej