
Składniki
1 sztuka
270 gramów
1 garść
1 szczypta
250 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj brokuł na parze i ostudź.
Krok 2
Pokrój fetę w kostkę i powrzucaj na wierzch.
Krok 3
Zrób sos czosnkowy -wymieszaj jogurt z majonezem, pieprzem i oddaj sprasowany czosnek. Zalej sosem sałatkę.
Krok 4
Posyp sałatkę pestkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej