
Składniki
1 sztuka
270 gramów
1 garść
1 szczypta
250 gramów
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj brokuł na parze i ostudź.
Krok 2
Pokrój fetę w kostkę i powrzucaj na wierzch.
Krok 3
Zrób sos czosnkowy -wymieszaj jogurt z majonezem, pieprzem i oddaj sprasowany czosnek. Zalej sosem sałatkę.
Krok 4
Posyp sałatkę pestkami słonecznika.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej