
Składniki
350 gramów
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
15 sztuk
150 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i podsmażamy. Jak się nam zeszkli, wrzucamy mięso, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i podsmażamy.
Krok 2
Jak mięso będzie podsmażone, dodajemy szklankę wody i wsypujemy Fix Knorr, mieszamy żeby proszek nam się rozpuścił. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy przez 8 - 10 minut na małym ogniu.
Krok 3
W międzyczasie kroimy oliwki, odsączamy z zalewy kukurydzę. Jak po około 5 minutach mieszam mięso i dorzucam oliwki i kukurydzę. Po 10 minutach do mięsa i sosu dodaję ugotowany makaron i całość mieszam.
Krok 4
Przekładam na talerze, posypuję startym serem. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej