
Składniki
350 gramów
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
15 sztuk
150 gramów
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i podsmażamy. Jak się nam zeszkli, wrzucamy mięso, dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i podsmażamy.
Krok 2
Jak mięso będzie podsmażone, dodajemy szklankę wody i wsypujemy Fix Knorr, mieszamy żeby proszek nam się rozpuścił. Patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy przez 8 - 10 minut na małym ogniu.
Krok 3
W międzyczasie kroimy oliwki, odsączamy z zalewy kukurydzę. Jak po około 5 minutach mieszam mięso i dorzucam oliwki i kukurydzę. Po 10 minutach do mięsa i sosu dodaję ugotowany makaron i całość mieszam.
Krok 4
Przekładam na talerze, posypuję startym serem. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej