Ziemniaki zapiekane z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z pulpetami

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

130 gramów

200 gramów

2 łyżki

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę lub małe łódki.

Krok 2

Marchew obierz i razem z cukinią pokrój na plasterki.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z oliwą i przyprawą do ziemniaków i rozłóż w natłuszczonej formie do pieczenia.

Krok 4

Do mięsa dodaj przyprawy, musztardę i czosnek, wymieszaj dokładnie i uformuj 10 małych kulek, rozłóż je na wierzchu warzyw.

Krok 5

Piecz przez 35 - 40 minut w 225 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej