
Składniki
600 gramów
130 gramów
200 gramów
2 łyżki
500 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę lub małe łódki.
Krok 2
Marchew obierz i razem z cukinią pokrój na plasterki.
Krok 3
Wymieszaj warzywa razem z oliwą i przyprawą do ziemniaków i rozłóż w natłuszczonej formie do pieczenia.
Krok 4
Do mięsa dodaj przyprawy, musztardę i czosnek, wymieszaj dokładnie i uformuj 10 małych kulek, rozłóż je na wierzchu warzyw.
Krok 5
Piecz przez 35 - 40 minut w 225 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej