Ziemniaki zapiekane z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z pulpetami

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

130 gramów

200 gramów

2 łyżki

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę lub małe łódki.

Krok 2

Marchew obierz i razem z cukinią pokrój na plasterki.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z oliwą i przyprawą do ziemniaków i rozłóż w natłuszczonej formie do pieczenia.

Krok 4

Do mięsa dodaj przyprawy, musztardę i czosnek, wymieszaj dokładnie i uformuj 10 małych kulek, rozłóż je na wierzchu warzyw.

Krok 5

Piecz przez 35 - 40 minut w 225 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej