Ziemniaki zapiekane z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z pulpetami

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

3

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

130 gramów

200 gramów

2 łyżki

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę lub małe łódki.

Krok 2

Marchew obierz i razem z cukinią pokrój na plasterki.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z oliwą i przyprawą do ziemniaków i rozłóż w natłuszczonej formie do pieczenia.

Krok 4

Do mięsa dodaj przyprawy, musztardę i czosnek, wymieszaj dokładnie i uformuj 10 małych kulek, rozłóż je na wierzchu warzyw.

Krok 5

Piecz przez 35 - 40 minut w 225 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej