
Składniki
600 gramów
130 gramów
200 gramów
2 łyżki
500 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę lub małe łódki.
Krok 2
Marchew obierz i razem z cukinią pokrój na plasterki.
Krok 3
Wymieszaj warzywa razem z oliwą i przyprawą do ziemniaków i rozłóż w natłuszczonej formie do pieczenia.
Krok 4
Do mięsa dodaj przyprawy, musztardę i czosnek, wymieszaj dokładnie i uformuj 10 małych kulek, rozłóż je na wierzchu warzyw.
Krok 5
Piecz przez 35 - 40 minut w 225 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej