Ziemniaki zapiekane z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki zapiekane z pulpetami

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

130 gramów

200 gramów

2 łyżki

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę lub małe łódki.

Krok 2

Marchew obierz i razem z cukinią pokrój na plasterki.

Krok 3

Wymieszaj warzywa razem z oliwą i przyprawą do ziemniaków i rozłóż w natłuszczonej formie do pieczenia.

Krok 4

Do mięsa dodaj przyprawy, musztardę i czosnek, wymieszaj dokładnie i uformuj 10 małych kulek, rozłóż je na wierzchu warzyw.

Krok 5

Piecz przez 35 - 40 minut w 225 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki zapiekane z pulpetami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej