
Składniki
100 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 garść
90 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Komosę ugotować do miękkości w osolonej lekko wodzie.
Krok 2
Na półmisku wykładać ugotowaną komosę, odsączoną cieciorkę, pokrojoną w kostkę fetę i paprykę oraz liście szpinaku. Wszystko przemieszać.
Krok 3
Zawartość opakowania sosu sałatkowego wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Dobra rada:
Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy z białym pieprzem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej