Sałatka z komosą ryżową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosą ryżową

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

1 garść

90 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę ugotować do miękkości w osolonej lekko wodzie.

Krok 2

Na półmisku wykładać ugotowaną komosę, odsączoną cieciorkę, pokrojoną w kostkę fetę i paprykę oraz liście szpinaku. Wszystko przemieszać.

Krok 3

Zawartość opakowania sosu sałatkowego wymieszać z oliwą i polać nim całą sałatkę.

Karolina Brodnicka

Dobra rada:

Quinoa sprawdza się nie tylko w wytrawnych daniach, ale również owocowych przekąskach z jogurtem, a nawet słodkich wypiekach!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosą ryżową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizzerinki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

Zobacz również