Tarta po chłopsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta po chłopsku

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w półksiężyce, kiełbasy w grubsze plastry, pieczarki w plasterki, lekko podgotowane (jeszcze twarde) ziemniaki w cienkie plastry, sery zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Na łyżce oleju podsmaż cebulę, po chwili dodaj pokrojone pieczarki, kiedy już się wysmażą dorzuć kiełbasę, przypraw Grubomieloną przyprawą czosnkowną Knorr, majerankiem, solą i pieprzem, smaż całość do zrumienienia kiełbasy.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z jajkami, połową startego parmezanu, solą, pieprzem i Grubomieloną przyprawą czosnkową Knorr, dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Formę do tarty wyłóż dokładnie ciastem francuskim, tak aby wystawało ono poza formę. Wypełnij ciasto farszem z kiełbasą, połóż plasterki ziemniaków i przykryj całość przygotowanym sosem, na koniec zawiń boki ciasta do środka, posyp tartę startymi serami, brzegi posmaruj mlekiem i obsyp czarnuszką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz 25-30 minut do zrumienienia ciasta i sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej