Sałatka na grillowe spotkanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na grillowe spotkanie

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 garść

1 garść

8 sztuk

1 sztuka

6 cm

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wsypujemy do szklanki, dodajemy wodę, olej i dobrze mieszamy.

Krok 2

Skropione olejem szparagi grillujemy przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Szparagi w zależności od długości dzielimy na 2 lub 3 części.

Krok 3

Pomarańczę obieramy, pozbawiamy białych błonek i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 4

Pora kroimy na cienkie talarki.

Krok 5

Buraka obieramy, płuczemy i kroimy na cienkie plasterki, po czym na mniejsze kawałki.

Krok 6

Wszystkie składniki sałatki wykładamy naprzemiennie na półmisek, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy kwiatami jadalnymi (np. bratki, stokrotki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej