Sałatka na grillowe spotkanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na grillowe spotkanie

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 garść

1 garść

8 sztuk

1 sztuka

6 cm

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wsypujemy do szklanki, dodajemy wodę, olej i dobrze mieszamy.

Krok 2

Skropione olejem szparagi grillujemy przez kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Szparagi w zależności od długości dzielimy na 2 lub 3 części.

Krok 3

Pomarańczę obieramy, pozbawiamy białych błonek i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 4

Pora kroimy na cienkie talarki.

Krok 5

Buraka obieramy, płuczemy i kroimy na cienkie plasterki, po czym na mniejsze kawałki.

Krok 6

Wszystkie składniki sałatki wykładamy naprzemiennie na półmisek, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy kwiatami jadalnymi (np. bratki, stokrotki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na grillowe spotkanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej