Sałatka z grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi warzywami

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 opakowania

100 gramów

1 słoik

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cukinię kroimy w paski. Wrzucamy do większej miski, dodajemy trochę oliwy i przyprawy do warzyw z grilla Knorr (ilość uzależniona od tego, czy wolimy bardziej przyprawione, czy mniej). Mieszamy i smażymy na grillu lub patelni grillowej.

Krok 2

Do dużej misy wrzucamy mix sałat, dodajemy pokrojone oliwki czarne, pomidorki, oraz jeszcze ciepłe warzywa. Na samym końcu dorzucamy orzechy włoskie. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej