Sałatka z grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi warzywami

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 opakowania

100 gramów

1 słoik

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cukinię kroimy w paski. Wrzucamy do większej miski, dodajemy trochę oliwy i przyprawy do warzyw z grilla Knorr (ilość uzależniona od tego, czy wolimy bardziej przyprawione, czy mniej). Mieszamy i smażymy na grillu lub patelni grillowej.

Krok 2

Do dużej misy wrzucamy mix sałat, dodajemy pokrojone oliwki czarne, pomidorki, oraz jeszcze ciepłe warzywa. Na samym końcu dorzucamy orzechy włoskie. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej