Sałatka z grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi warzywami

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 opakowania

100 gramów

1 słoik

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cukinię kroimy w paski. Wrzucamy do większej miski, dodajemy trochę oliwy i przyprawy do warzyw z grilla Knorr (ilość uzależniona od tego, czy wolimy bardziej przyprawione, czy mniej). Mieszamy i smażymy na grillu lub patelni grillowej.

Krok 2

Do dużej misy wrzucamy mix sałat, dodajemy pokrojone oliwki czarne, pomidorki, oraz jeszcze ciepłe warzywa. Na samym końcu dorzucamy orzechy włoskie. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej