Sałatka z grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanymi warzywami

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

2 opakowania

100 gramów

1 słoik

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cukinię kroimy w paski. Wrzucamy do większej miski, dodajemy trochę oliwy i przyprawy do warzyw z grilla Knorr (ilość uzależniona od tego, czy wolimy bardziej przyprawione, czy mniej). Mieszamy i smażymy na grillu lub patelni grillowej.

Krok 2

Do dużej misy wrzucamy mix sałat, dodajemy pokrojone oliwki czarne, pomidorki, oraz jeszcze ciepłe warzywa. Na samym końcu dorzucamy orzechy włoskie. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej