Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
50 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
220 gramów
200 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę, wrzuć kostkę warzywną od Knorr i przygotuj bulion.
Krok 2
Do bulionu dodaj bulgur i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 3
Batata, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż batata i cebulę.
Krok 5
Szpinak umyj, dodaj na patelnię.
Krok 6
Dodaj przyprawy, a następnie ugotowaną kaszę i smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 7
Następnie przypraw solą i pieprzem. Przełóż do miski i posyp fetą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























