Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
50 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
220 gramów
200 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę, wrzuć kostkę warzywną od Knorr i przygotuj bulion.
Krok 2
Do bulionu dodaj bulgur i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 3
Batata, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż batata i cebulę.
Krok 5
Szpinak umyj, dodaj na patelnię.
Krok 6
Dodaj przyprawy, a następnie ugotowaną kaszę i smaż jeszcze przez chwilę.
Krok 7
Następnie przypraw solą i pieprzem. Przełóż do miski i posyp fetą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej