Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta

Autor: Julia Zdrojewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

220 gramów

200 gramów

50 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, wrzuć kostkę warzywną od Knorr i przygotuj bulion.

Krok 2

Do bulionu dodaj bulgur i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 3

Batata, cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż batata i cebulę.

Krok 5

Szpinak umyj, dodaj na patelnię.

Krok 6

Dodaj przyprawy, a następnie ugotowaną kaszę i smaż jeszcze przez chwilę.

Krok 7

Następnie przypraw solą i pieprzem. Przełóż do miski i posyp fetą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony bulgur z batatem szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sakiewki mięsne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej