Grillowane brzoskwinie z curry i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
91 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 opakowania

2 łyżki

5 listki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestkę, skrop olejem i posyp przyprawą Knorr.

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - Krok 1

Krok 2

Następnie grilluj z obu stron po ok. 2 minuty.

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - Krok 2

Krok 3

Zgrillowaną brzoskwinię przełóż na talerz. Z wierzchu posyp rozdrobnionym serem feta, kruszonymi orzechami i skrop sokiem z cytryny oraz syropem. Podawaj z listkami mięty.

Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do grillowanych brzoskwiń możesz dodać np. świeże listki rukoli.

2

Opinie o przepisie

  • Thimoty Thimoty

    Thimoty Thimoty , 14.04.2020

    Bardzo smaczne i efektowne. Idealne jako przystawka na grilla.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Thimoty Thimoty

    Thimoty Thimoty , 13.04.2020

    Bardzo smaczne i efektowne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane brzoskwinie z curry i fetą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowane brzoskwinie z curry i fetą Grillowane brzoskwinie z curry i fetą

Większość osób na grillu przygotowuje wyłącznie dania wytrawne. I choć zapach marynowanego mięsa, chrupiących warzyw i aromatycznych przypraw to raj dla podniebienia, to całość można zwieńczyć jeszcze słodkim akcentem. Zaskoczony? Na ruszcie równie dobrze czują się owoce – te małe i duże. Nie wierzysz? Przygotuj grillowane brzoskwinie z curry i fetą. Ten deser rozpływa się w ustach!

Dla kogo?

Dla wszystkich łasuchów. Masz słabość do słodkości? Grillowane owoce to słodycz, której trudno się nie oprzeć! Z dodatkiem słonej fety i curry tworzą nietypowe połączenie. Jedno jest pewne – ten smak zapamiętasz na długo!

Na jaką okazję?

Jeżeli przygotowujesz grilla dla znajomych czy rodziny, oprócz tradycyjnych dań miej ze sobą różne ciekawe przekąski np. grillowane brzoskwinie z curry i fetą.

Czy wiesz, że?

Feta to ser ściśle związany z kuchnią grecką. Powstaje z pasteryzowanego mleka owczego. Ze względu na swój słony smak dobrze komponuje się ze słodkimi dodatkami.

Dla urozmaicenia:

Do grillowanych brzoskwiń możesz dodać świeże listki rukoli.