Mięso z kurczaka to jazda obowiązkowa w każdej kuchni. W tym sezonie kurczak zagościł na dobre w grillowym menu i trzeba mu przyznać, że spisał się pysznie. Chcesz wiedzieć jak? Poznaj nasz sposób na grilla w trzech krokach.
Krok 1. Marynuj i grilluj
Mięso z kurczaka szybko wysycha, warto więc je wcześniej zamarynować. Dzięki temu będzie smaczniejszy, a jego mięso pozostanie soczyste. Do marynowania użyj wyselekcjonowanej mieszanki przypraw Knorr do grilla.
Zanim sprawdziliśmy, gdzie jest Malezja, goście zdążyli zjeść wszystkie udka.
Kurczak po indyjsku, także z grilla, to prawdziwy majstersztyk. Do delikatnego mięsa kurczaka świetnie pasuje jogurtowa marynata. Jeśli nie próbowaliście jej wcześniej, to powinniście być już w drodze do sklepu.
Krok 2. Gdzie jest sałatka?
Wszyscy mówią, że chcieliby mieć dużo sałaty. Dołączamy się do nich i prezentujemy idealne sałatki do grillowanego kurczaka. Soczyste drobiowe mięso świetnie się sprawdza się w połączeniu z owocowymi sałatkami.
Nie oszaleliśmy z tym połączeniem, to prawdziwy sałatkowy rarytas.
Krok 3. Kurczak wzywa S.O.S.
Nie wyobrażamy sobie, żeby nie polać świeżo ugrillowanego kurczaka sosem. Paleta sosów jest szeroka, możesz więc wybrać takie smaki, jakie lubisz i tworzyć swoje własne przepisy z sosami Hellmann’s.
How dip is your love?
I tym akcentem zamkniemy nasz grillowy układ. To co, lecimy po kurczaka? Więcej inspiracji, co zrobić z grillowanego kurczaka, znajdziesz na przepisy.pl