Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

13

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

0.5 słoika

2 garść

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę płuczemy i gotujemy do miękkości z liściem laurowym, a następnie odciskamy na sitku i blendujemy na jednolitą masę. Cebulę podsmażamy i dodajemy do soczewicowej masy razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami, przyprawami i pestkami dyni. Wszystko mieszamy.

Krok 2

Ciasto dzielimy na kilka mniejszych części i cienko wałkujemy. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka przy pomocy dużej szklanki, a następnie na każde z nich nakładamy około łyżeczki farszu i bardzo dokładnie sklejamy, tak, żeby nie rozleciały się podczas gotowania. Gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej