Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami
średnie
6 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 szklanka
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
0.5 słoika
2 garść
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę płuczemy i gotujemy do miękkości z liściem laurowym, a następnie odciskamy na sitku i blendujemy na jednolitą masę. Cebulę podsmażamy i dodajemy do soczewicowej masy razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami, przyprawami i pestkami dyni. Wszystko mieszamy.
Krok 2
Ciasto dzielimy na kilka mniejszych części i cienko wałkujemy. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka przy pomocy dużej szklanki, a następnie na każde z nich nakładamy około łyżeczki farszu i bardzo dokładnie sklejamy, tak, żeby nie rozleciały się podczas gotowania. Gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej