Domowy burger wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy burger wołowy

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

4 listków

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix soczysty burger zmieszaj z odpowiednią ilością gorącej wody, poczekaj aż ostygnie, dodaj do mięsa mielonego, wymieszaj dobrze. Podziel na 4 części, uformuj okrągłe mięsne placki odrobinę większe niż średnica bułek, grilluj lub smaż z obu stron po kilka minut.

Krok 2

W międzyczasie umyj i pokrój w plasterki: pomidora, ogórka i cebulę. Sałatę umyj pod bieżącą wodą i osusz. Bułki przekrój na pół i opiecz na chrupiąco.

Krok 3

Opieczony spód bułki posmaruj majonezem, połóż listek sałaty, grillowane mięso, pomidor, cebulę i ogórek. Górną część bułki posmaruj katchupem, złóż burgera za pomocą patyczka do szaszłyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej