
Składniki
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
4 listków
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix soczysty burger zmieszaj z odpowiednią ilością gorącej wody, poczekaj aż ostygnie, dodaj do mięsa mielonego, wymieszaj dobrze. Podziel na 4 części, uformuj okrągłe mięsne placki odrobinę większe niż średnica bułek, grilluj lub smaż z obu stron po kilka minut.
Krok 2
W międzyczasie umyj i pokrój w plasterki: pomidora, ogórka i cebulę. Sałatę umyj pod bieżącą wodą i osusz. Bułki przekrój na pół i opiecz na chrupiąco.
Krok 3
Opieczony spód bułki posmaruj majonezem, połóż listek sałaty, grillowane mięso, pomidor, cebulę i ogórek. Górną część bułki posmaruj katchupem, złóż burgera za pomocą patyczka do szaszłyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej