Domowy burger wołowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowy burger wołowy

Autor: Anna Wąsik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

4 sztuki

4 listków

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix soczysty burger zmieszaj z odpowiednią ilością gorącej wody, poczekaj aż ostygnie, dodaj do mięsa mielonego, wymieszaj dobrze. Podziel na 4 części, uformuj okrągłe mięsne placki odrobinę większe niż średnica bułek, grilluj lub smaż z obu stron po kilka minut.

Krok 2

W międzyczasie umyj i pokrój w plasterki: pomidora, ogórka i cebulę. Sałatę umyj pod bieżącą wodą i osusz. Bułki przekrój na pół i opiecz na chrupiąco.

Krok 3

Opieczony spód bułki posmaruj majonezem, połóż listek sałaty, grillowane mięso, pomidor, cebulę i ogórek. Górną część bułki posmaruj katchupem, złóż burgera za pomocą patyczka do szaszłyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Domowy burger wołowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej