
Składniki
500 gramów
1 sztuka
4 sztuki
4 listków
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix soczysty burger zmieszaj z odpowiednią ilością gorącej wody, poczekaj aż ostygnie, dodaj do mięsa mielonego, wymieszaj dobrze. Podziel na 4 części, uformuj okrągłe mięsne placki odrobinę większe niż średnica bułek, grilluj lub smaż z obu stron po kilka minut.
Krok 2
W międzyczasie umyj i pokrój w plasterki: pomidora, ogórka i cebulę. Sałatę umyj pod bieżącą wodą i osusz. Bułki przekrój na pół i opiecz na chrupiąco.
Krok 3
Opieczony spód bułki posmaruj majonezem, połóż listek sałaty, grillowane mięso, pomidor, cebulę i ogórek. Górną część bułki posmaruj katchupem, złóż burgera za pomocą patyczka do szaszłyka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Fix Soczyste Burgery
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej