
Składniki
1 słoik
1 słoik
150 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 puszka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa odsączamy z zalewy, tak samo robimy z selerem. Odsączone ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy selera, odsączoną kukurydzę.
Krok 2
Szynkę kroimy w paski, dodajemy do reszty, korniszony w plasterki (takie ciut grubsze).
Krok 3
Do wszystkich składników dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej