Prosta sałatka z ananasem i selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z ananasem i selerem

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 słoik

1 słoik

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsączamy z zalewy, tak samo robimy z selerem. Odsączone ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy selera, odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Szynkę kroimy w paski, dodajemy do reszty, korniszony w plasterki (takie ciut grubsze).

Krok 3

Do wszystkich składników dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej