Prosta sałatka z ananasem i selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z ananasem i selerem

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 słoik

1 słoik

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsączamy z zalewy, tak samo robimy z selerem. Odsączone ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy selera, odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Szynkę kroimy w paski, dodajemy do reszty, korniszony w plasterki (takie ciut grubsze).

Krok 3

Do wszystkich składników dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej