Prosta sałatka z ananasem i selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z ananasem i selerem

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 słoik

1 słoik

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsączamy z zalewy, tak samo robimy z selerem. Odsączone ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy selera, odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Szynkę kroimy w paski, dodajemy do reszty, korniszony w plasterki (takie ciut grubsze).

Krok 3

Do wszystkich składników dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej