Prosta sałatka z ananasem i selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z ananasem i selerem

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 słoik

1 słoik

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa odsączamy z zalewy, tak samo robimy z selerem. Odsączone ananasy kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy selera, odsączoną kukurydzę.

Krok 2

Szynkę kroimy w paski, dodajemy do reszty, korniszony w plasterki (takie ciut grubsze).

Krok 3

Do wszystkich składników dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej