Kurczak po nicejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po nicejsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

130 gramów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez Hellmann's z jogurtem naturalnym i musztardą, sos dopraw do smaku sola i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie obierz i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na patelni. Usmażone piersi pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka lub krążki.

Krok 5

Sałatę, z grubsza porwij na mniejsze kawałki, szczypiorek, natkę pietruszki i koper drobno posiekaj.

Krok 6

Jabłka również pokrój w grubą kostkę usuwając z nich gniazdo nasienne. Fasolkę szparagową ugotuj do miękkości lub jeśli używasz zamrożonej rozmroź.

Krok 7

Wszystkie składniki rozłóż na dużym półmisku na sałacie. Podawaj gotowym sosem majonezowym oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kurczaka możesz zastąpić tuńczykiem z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej