
Składniki
400 gramów
400 gramów
130 gramów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj majonez Hellmann's z jogurtem naturalnym i musztardą, sos dopraw do smaku sola i pieprzem.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie obierz i pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na patelni. Usmażone piersi pokrój w kostkę.
Krok 4
Cebulę pokrój w piórka lub krążki.
Krok 5
Sałatę, z grubsza porwij na mniejsze kawałki, szczypiorek, natkę pietruszki i koper drobno posiekaj.
Krok 6
Jabłka również pokrój w grubą kostkę usuwając z nich gniazdo nasienne. Fasolkę szparagową ugotuj do miękkości lub jeśli używasz zamrożonej rozmroź.
Krok 7
Wszystkie składniki rozłóż na dużym półmisku na sałacie. Podawaj gotowym sosem majonezowym oddzielnie.

Dobra rada:
Kurczaka możesz zastąpić tuńczykiem z puszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej