Kurczak po nicejsku - filet z kurczaka: przepis | Przepisy.pl pixel

Kurczak po nicejsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

130 gramów

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 pęczka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj majonez Hellmann's z jogurtem naturalnym i musztardą, sos dopraw do smaku sola i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie obierz i pokrój w grubą kostkę.

Krok 3

Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na patelni. Usmażone piersi pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka lub krążki.

Krok 5

Sałatę, z grubsza porwij na mniejsze kawałki, szczypiorek, natkę pietruszki i koper drobno posiekaj.

Krok 6

Jabłka również pokrój w grubą kostkę usuwając z nich gniazdo nasienne. Fasolkę szparagową ugotuj do miękkości lub jeśli używasz zamrożonej rozmroź.

Krok 7

Wszystkie składniki rozłóż na dużym półmisku na sałacie. Podawaj gotowym sosem majonezowym oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Kurczaka możesz zastąpić tuńczykiem z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po nicejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej