
Składniki
400 gramów
400 gramów
130 gramów
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj majonez Hellmann's z jogurtem naturalnym i musztardą, sos dopraw do smaku sola i pieprzem.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie obierz i pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
Piersi z kurczaka przypraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na patelni. Usmażone piersi pokrój w kostkę.
Krok 4
Cebulę pokrój w piórka lub krążki.
Krok 5
Sałatę, z grubsza porwij na mniejsze kawałki, szczypiorek, natkę pietruszki i koper drobno posiekaj.
Krok 6
Jabłka również pokrój w grubą kostkę usuwając z nich gniazdo nasienne. Fasolkę szparagową ugotuj do miękkości lub jeśli używasz zamrożonej rozmroź.
Krok 7
Wszystkie składniki rozłóż na dużym półmisku na sałacie. Podawaj gotowym sosem majonezowym oddzielnie.

Dobra rada:
Kurczaka możesz zastąpić tuńczykiem z puszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej