Udka z patelni w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z patelni w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

null

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.

Krok 2

Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.

Krok 3

Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.

Krok 5

Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej