
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 szczypty
2 łyżki
null
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.
Krok 2
Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.
Krok 3
Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.
Krok 5
Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej