
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
2 szczypty
2 łyżki
null
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.
Krok 2
Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.
Krok 3
Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.
Krok 4
Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.
Krok 5
Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej