Udka z patelni w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z patelni w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

null

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.

Krok 2

Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.

Krok 3

Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.

Krok 5

Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej