Udka z patelni w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z patelni w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

null

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.

Krok 2

Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.

Krok 3

Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.

Krok 5

Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej