Udka z patelni w sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

417

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 szczypty

1 szczypta

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i przesmaż.

Krok 2

Następnie podlej wodą, przykryj i chwile podgotuj, przełóż do garnka.

Krok 3

Dodaj słodką paprykę, starta marchew, pokrojoną cebule, czosnek, natkę. Gotuj na małym ogniu, podlewając od czasu do czasu wodą.

Krok 4

Dodaj koncentrat pomidorowy, oprósz majerankiem i.

Krok 5

Dalej gotując, rozmieszaj w słoiku z wodą 3 łyżki mąki i wlej do sosu. Gotuj, aż sos zgęstnieje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z patelni w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej