
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w większą kostkę.
Krok 2
Do osobnej miseczki dodać olej,zioła prowansalskie i sól.
Krok 3
Kurczaka zamarynować w podanej wcześniej marynacie.Nie czekać.
Krok 4
Rozgrzać olej i wrzucić do niego kurczaka w marynacie.
Krok 5
Kurczak musi być biały.Gdy się upiecze odsączyć olej na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Krok 6
Wyłożyć na talerz.I dodać np. pire ziemniaczane i sos czosnkowo-porowy.
Krok 7
Gotowe do spożycia.Smacznego !!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej