Ziołowy kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowy kurczak

Autor: nacia810

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokroić w większą kostkę.

Krok 2

Do osobnej miseczki dodać olej,zioła prowansalskie i sól.

Krok 3

Kurczaka zamarynować w podanej wcześniej marynacie.Nie czekać.

Krok 4

Rozgrzać olej i wrzucić do niego kurczaka w marynacie.

Krok 5

Kurczak musi być biały.Gdy się upiecze odsączyć olej na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.

Krok 6

Wyłożyć na talerz.I dodać np. pire ziemniaczane i sos czosnkowo-porowy.

Krok 7

Gotowe do spożycia.Smacznego !!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowy kurczak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej