
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś pokroić w większą kostkę.
Krok 2
Do osobnej miseczki dodać olej,zioła prowansalskie i sól.
Krok 3
Kurczaka zamarynować w podanej wcześniej marynacie.Nie czekać.
Krok 4
Rozgrzać olej i wrzucić do niego kurczaka w marynacie.
Krok 5
Kurczak musi być biały.Gdy się upiecze odsączyć olej na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Krok 6
Wyłożyć na talerz.I dodać np. pire ziemniaczane i sos czosnkowo-porowy.
Krok 7
Gotowe do spożycia.Smacznego !!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























