Mini pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini pizza

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

9 łyżek

3 łyżki

1 łyżeczka

20 dekagramów

1 szklanka

20 dekagramów

1 sztuka

25 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trochę żółtego sera zostawić.

Krok 2

Wszystkie składniki wymieszać w misce. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz na patelni, tak jak placki ziemniaczane.

Krok 3

Przed podaniem położyć na pizzę trochę sera i polać keczupem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej