
Składniki
1 sztuka
9 łyżek
3 łyżki
1 łyżeczka
20 dekagramów
1 szklanka
20 dekagramów
1 sztuka
25 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Trochę żółtego sera zostawić.
Krok 2
Wszystkie składniki wymieszać w misce. Kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz na patelni, tak jak placki ziemniaczane.
Krok 3
Przed podaniem położyć na pizzę trochę sera i polać keczupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej