
Składniki
1 sztuka
5.6 łyżeczki
5 listki
100 mililitrów
1 gram
1 gram
50 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto uformować na kółko polać oliwą rozsmarować posypać solą i dodać swieżą bazylię
Krok 2
Zagrzać piekarnik na 230-200 °C gdy piekarnik jest nagrzany wsadź naszą pizzę
Krok 3
Ketchup musztardę oraz śmietankę i czosnek wymieszać w misce i posiekaną bazylię
Krok 4
Gdy pizza się upiecze urywać kawałki i jeść z sosem :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej