
Składniki
1 sztuka
5.6 łyżeczki
5 listki
100 mililitrów
1 gram
1 gram
50 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto uformować na kółko polać oliwą rozsmarować posypać solą i dodać swieżą bazylię
Krok 2
Zagrzać piekarnik na 230-200 °C gdy piekarnik jest nagrzany wsadź naszą pizzę
Krok 3
Ketchup musztardę oraz śmietankę i czosnek wymieszać w misce i posiekaną bazylię
Krok 4
Gdy pizza się upiecze urywać kawałki i jeść z sosem :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej