Pizza do sałatek z sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza do sałatek z sosem

Autor: Micholko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5.6 łyżeczki

5 listki

100 mililitrów

1 gram

1 gram

50 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto uformować na kółko polać oliwą rozsmarować posypać solą i dodać swieżą bazylię

Krok 2

Zagrzać piekarnik na 230-200 °C gdy piekarnik jest nagrzany wsadź naszą pizzę

Krok 3

Ketchup musztardę oraz śmietankę i czosnek wymieszać w misce i posiekaną bazylię

Krok 4

Gdy pizza się upiecze urywać kawałki i jeść z sosem :)

Tagi:PIZZE
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza do sałatek z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej