Składniki
1 sztuka
5.6 łyżeczki
5 listki
100 mililitrów
1 gram
1 gram
50 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto uformować na kółko polać oliwą rozsmarować posypać solą i dodać swieżą bazylię
Krok 2
Zagrzać piekarnik na 230-200 °C gdy piekarnik jest nagrzany wsadź naszą pizzę
Krok 3
Ketchup musztardę oraz śmietankę i czosnek wymieszać w misce i posiekaną bazylię
Krok 4
Gdy pizza się upiecze urywać kawałki i jeść z sosem :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej