Pizzerinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzerinki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

25 gramów

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 puszka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuszczamy w cieplej wodzie.

Krok 2

W misce przygotowujemy pozostałe składniki, dodajemy drozdze. Zagniatamy około 10 minut do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto chwile zagniatamy. Dzielimy na mniejsze części (u mnie 15). Smarujemy passatą, wykładamy dodatki. Odstawiamy na 15 minut do napuszenia.

Krok 4

Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej