Pizzerinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzerinki

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

5

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 mililitrów

25 gramów

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 puszka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozpuszczamy w cieplej wodzie.

Krok 2

W misce przygotowujemy pozostałe składniki, dodajemy drozdze. Zagniatamy około 10 minut do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.

Krok 3

Wyrośnięte ciasto chwile zagniatamy. Dzielimy na mniejsze części (u mnie 15). Smarujemy passatą, wykładamy dodatki. Odstawiamy na 15 minut do napuszenia.

Krok 4

Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzerinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej