Składniki
500 gramów
300 mililitrów
25 gramów
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 opakowanie
1 puszka
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozpuszczamy w cieplej wodzie.
Krok 2
W misce przygotowujemy pozostałe składniki, dodajemy drozdze. Zagniatamy około 10 minut do uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Krok 3
Wyrośnięte ciasto chwile zagniatamy. Dzielimy na mniejsze części (u mnie 15). Smarujemy passatą, wykładamy dodatki. Odstawiamy na 15 minut do napuszenia.
Krok 4
Pieczemy 20 minut w temperaturze 220 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej