
Składniki
500 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
100 gramów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przyprawy oraz ketchup, rozdrabniamy łopatką tak by nie było dużych grudek- można zblendować. Odstawiamy do przestudzenia.
Krok 2
Ciasto francuskie rozwijamy, każdy płat kroimy na 8 równych części (w sumie 16 kawałków).
Krok 3
Łyżką nakładamy porcje mięsa na środek każdego kawałka ciasta francuskiego. Przykrywamy żółtym serem a następnie zbieramy wolne brzegi ciasta do środka i ku górze. Zlepiamy je bardzo dokładnie tworząc sakiewkę.
Krok 4
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni z funkcją termoobieg.
Krok 5
Podajemy z lekką sałatką i ulubionym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do ziołowego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej