Sakiewki mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sakiewki mięsne

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

3

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

100 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przyprawy oraz ketchup, rozdrabniamy łopatką tak by nie było dużych grudek- można zblendować. Odstawiamy do przestudzenia.

Krok 2

Ciasto francuskie rozwijamy, każdy płat kroimy na 8 równych części (w sumie 16 kawałków).

Krok 3

Łyżką nakładamy porcje mięsa na środek każdego kawałka ciasta francuskiego. Przykrywamy żółtym serem a następnie zbieramy wolne brzegi ciasta do środka i ku górze. Zlepiamy je bardzo dokładnie tworząc sakiewkę.

Krok 4

Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni z funkcją termoobieg.

Krok 5

Podajemy z lekką sałatką i ulubionym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tajskie zielone curry
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej