Sakiewki mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki mięsne

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

8

heart
21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

252 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

316 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

100 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przyprawy oraz ketchup, rozdrabniamy łopatką tak by nie było dużych grudek- można zblendować. Odstawiamy do przestudzenia.

Krok 2

Ciasto francuskie rozwijamy, każdy płat kroimy na 8 równych części (w sumie 16 kawałków).

Krok 3

Łyżką nakładamy porcje mięsa na środek każdego kawałka ciasta francuskiego. Przykrywamy żółtym serem a następnie zbieramy wolne brzegi ciasta do środka i ku górze. Zlepiamy je bardzo dokładnie tworząc sakiewkę.

Krok 4

Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 200 stopni z funkcją termoobieg.

Krok 5

Podajemy z lekką sałatką i ulubionym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej