Pizza dla prawdziwych leniuchów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza dla prawdziwych leniuchów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
676 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 garść

1 garść

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój wzdłuż na okrągłe plastry. Podpiecz w piekarniku, aby zrobił się chrupiący.

Pizza dla prawdziwych leniuchów - Krok 1

Krok 2

Pozostałe prace zostaw dzieciom. Niech posmarują kromki sosem, nałożą ser oraz ulubione dodatki.

Pizza dla prawdziwych leniuchów - Krok 2

Krok 3

Tak przygotowane kanapki piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut.

Pizza dla prawdziwych leniuchów - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Adrian  Magda

    Adrian Magda , 24.06.2017

    łatwe i proste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza dla prawdziwych leniuchów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pizza dla prawdziwych leniuchówPizza dla prawdziwych leniuchów

Chleb pokrój wzdłuż na okrągłe plastry. Podpiecz w piekarniku, aby zrobił się chrupiący.