Pizza Smak Lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Smak Lata

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

500 gramów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem. Ciasto skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut.

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki, mozzarellę w kostkę, składniki wymieszaj z oliwą i oregano. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Wyjmij pizzę z piekarnika i rozłóż na niej masę pomidorową. Udekoruj rukolą.

Krok 4

Piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej