
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
200 gramów
500 gramów
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem. Ciasto skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Krok 2
Pomidory pokrój w ćwiartki, mozzarellę w kostkę, składniki wymieszaj z oliwą i oregano. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wyjmij pizzę z piekarnika i rozłóż na niej masę pomidorową. Udekoruj rukolą.
Krok 4
Piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej