
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
200 gramów
500 gramów
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem. Ciasto skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut.
Krok 2
Pomidory pokrój w ćwiartki, mozzarellę w kostkę, składniki wymieszaj z oliwą i oregano. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Wyjmij pizzę z piekarnika i rozłóż na niej masę pomidorową. Udekoruj rukolą.
Krok 4
Piecz jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej