Pizza Smak Lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Smak Lata

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

200 gramów

500 gramów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto zgodnie z przepisem. Ciasto skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika na 20 minut.

Krok 2

Pomidory pokrój w ćwiartki, mozzarellę w kostkę, składniki wymieszaj z oliwą i oregano. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Wyjmij pizzę z piekarnika i rozłóż na niej masę pomidorową. Udekoruj rukolą.

Krok 4

Piecz jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Smak Lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Nalewka z pigwy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej