Bawarski kąsek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bawarski kąsek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

630 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek oraz cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 2

W misce połącz serek, boczek z cebulą oraz kminek. Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Piekarnik rozgrzej do 220 stopni C. Ciasto rozwałkuj cienko i przełóż do okrągłej, płaskiej formy. Placek posmaruj przygotowanym serkiem z dodatkami i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 3-5 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast boczku możesz użyć suszonej szynki, np. szynki szwarcwaldzkiej.

2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Stelmaszak

    Agnieszka Stelmaszak , 27.09.2020

    pizza bawarska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 30.03.2020

    TAK* Do tej pizzy dla urozmaicenia czasami dodaję kaszanki. Nakładam ją i rozprowadzam na samym końcu na resztę dodatków. Dla tych co nigdy nie próbowali może ten składnik wydać kontrowersysjny, ale u mnie się sprawdza rewelacyjnie. Domownicy są zachwyceni, a goście zaskoczeni, że kaszanka może pasować do pizzy i równie chętnie zajadają :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bawarski kąsekBawarski kąsek

Boczek oraz cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Odsącz na papierowym ręczniku.