Bawarski kąsek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bawarski kąsek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
300 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

636 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek oraz cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 2

W misce połącz serek, boczek z cebulą oraz kminek. Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Piekarnik rozgrzej do 220 stopni C. Ciasto rozwałkuj cienko i przełóż do okrągłej, płaskiej formy. Placek posmaruj przygotowanym serkiem z dodatkami i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 3-5 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast boczku możesz użyć suszonej szynki, np. szynki szwarcwaldzkiej.

2

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Stelmaszak

    Agnieszka Stelmaszak , 27.09.2020

    pizza bawarska

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Mleczko

    Daria Mleczko , 30.03.2020

    TAK* Do tej pizzy dla urozmaicenia czasami dodaję kaszanki. Nakładam ją i rozprowadzam na samym końcu na resztę dodatków. Dla tych co nigdy nie próbowali może ten składnik wydać kontrowersysjny, ale u mnie się sprawdza rewelacyjnie. Domownicy są zachwyceni, a goście zaskoczeni, że kaszanka może pasować do pizzy i równie chętnie zajadają :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bawarski kąsek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza di Diabolo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bawarski kąsekBawarski kąsek

Boczek oraz cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Odsącz na papierowym ręczniku.