
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek oraz cebulę pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 2
W misce połącz serek, boczek z cebulą oraz kminek. Całość dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Piekarnik rozgrzej do 220 stopni C. Ciasto rozwałkuj cienko i przełóż do okrągłej, płaskiej formy. Placek posmaruj przygotowanym serkiem z dodatkami i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 3-5 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Zamiast boczku możesz użyć suszonej szynki, np. szynki szwarcwaldzkiej.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej