
Składniki
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w cienkie plasterki i smaż na oliwie z oliwek 15 minut.
Krok 2
Dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę gałki muszkatołowej. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i drobno posiekaj.
Krok 4
Ciasto na pizzę skrop oliwą z oliwek.
Krok 5
Ułóż na nim pomidory, smażoną cebulę i pokrojone w drobne kawałki karczochy.
Krok 6
Na szczycie ułóż mozzarellę pokrojoną w plastry.
Krok 7
Całość skrop oliwą z oliwek i piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej