Pizza alla siciliana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza alla siciliana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie plasterki i smaż na oliwie z oliwek 15 minut.

Krok 2

Dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę gałki muszkatołowej. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i drobno posiekaj.

Krok 4

Ciasto na pizzę skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Ułóż na nim pomidory, smażoną cebulę i pokrojone w drobne kawałki karczochy.

Krok 6

Na szczycie ułóż mozzarellę pokrojoną w plastry.

Krok 7

Całość skrop oliwą z oliwek i piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej