Pizza alla siciliana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza alla siciliana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w cienkie plasterki i smaż na oliwie z oliwek 15 minut.

Krok 2

Dodaj pół łyżeczki cukru i szczyptę gałki muszkatołowej. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i drobno posiekaj.

Krok 4

Ciasto na pizzę skrop oliwą z oliwek.

Krok 5

Ułóż na nim pomidory, smażoną cebulę i pokrojone w drobne kawałki karczochy.

Krok 6

Na szczycie ułóż mozzarellę pokrojoną w plastry.

Krok 7

Całość skrop oliwą z oliwek i piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza alla siciliana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej