Pizza Primavera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Primavera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

200 gramów

250 gramów

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto według przepisu.

Krok 2

Szpinak zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Boczek pokrój, a następnie usmaż na patelni.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj i włóż do formy. Skrop oliwą z oliwek i włóż do piekarnika na 10 minut.

Krok 5

Wyjmij ciasto, nałóż szpinak i boczek. Dopraw solą.

Krok 6

Piecz jeszcze 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej