
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
200 gramów
250 gramów
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto według przepisu.
Krok 2
Szpinak zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Boczek pokrój, a następnie usmaż na patelni.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj i włóż do formy. Skrop oliwą z oliwek i włóż do piekarnika na 10 minut.
Krok 5
Wyjmij ciasto, nałóż szpinak i boczek. Dopraw solą.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























