Pizza Primavera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Primavera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

200 gramów

250 gramów

500 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto według przepisu.

Krok 2

Szpinak zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Boczek pokrój, a następnie usmaż na patelni.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj i włóż do formy. Skrop oliwą z oliwek i włóż do piekarnika na 10 minut.

Krok 5

Wyjmij ciasto, nałóż szpinak i boczek. Dopraw solą.

Krok 6

Piecz jeszcze 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Primavera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej