Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
200 gramów
250 gramów
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto według przepisu.
Krok 2
Szpinak zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Boczek pokrój, a następnie usmaż na patelni.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj i włóż do formy. Skrop oliwą z oliwek i włóż do piekarnika na 10 minut.
Krok 5
Wyjmij ciasto, nałóż szpinak i boczek. Dopraw solą.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej