
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
200 gramów
250 gramów
500 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto według przepisu.
Krok 2
Szpinak zblanszuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Boczek pokrój, a następnie usmaż na patelni.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj i włóż do formy. Skrop oliwą z oliwek i włóż do piekarnika na 10 minut.
Krok 5
Wyjmij ciasto, nałóż szpinak i boczek. Dopraw solą.
Krok 6
Piecz jeszcze 10 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej