
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Kiełbasę pokój w półplastry, a pieczarki na połówki.

Krok 2
Zacznij smażenie od kurczaka i kiełbasy. Po chwili dodaj cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż wszystko na dużym ogniu jeszcze 2-3 minuty.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie doskonale smakuje z ziemniakami lub tradycyjnie z kajzerką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz myśliwski z kiełbasą
Gulasz myśliwski z wędzoną kiełbasą, soczystym kurczakiem i czerwoną papryką to idealna propozycja na obiad gdy trzeba nakarmić bardzo głodnych domowników. Na pewno docenią jego wyśmienity smak. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia wszystkich składników i następnie podsmaż je po kolei na patelni, pamiętając by najpierw umieścić na niej kiełbasę oraz kurczaka, a dopiero potem pozostałe produkty. Później dodaj wodę i przyprawę Knorr i duś przez kilkanaście minut aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Ten pełen smaku aromatyczny gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami. Jeśli wolisz mniej sytą wersję to zaserwuj go z kajzerką lub chlebem.