
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Kiełbasę pokój w półplastry, a pieczarki na połówki.

Krok 2
Zacznij smażenie od kurczaka i kiełbasy. Po chwili dodaj cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż wszystko na dużym ogniu jeszcze 2-3 minuty.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie doskonale smakuje z ziemniakami lub tradycyjnie z kajzerką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz myśliwski z kiełbasą
Gulasz myśliwski z wędzoną kiełbasą, soczystym kurczakiem i czerwoną papryką to idealna propozycja na obiad gdy trzeba nakarmić bardzo głodnych domowników. Na pewno docenią jego wyśmienity smak. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia wszystkich składników i następnie podsmaż je po kolei na patelni, pamiętając by najpierw umieścić na niej kiełbasę oraz kurczaka, a dopiero potem pozostałe produkty. Później dodaj wodę i przyprawę Knorr i duś przez kilkanaście minut aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Ten pełen smaku aromatyczny gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami. Jeśli wolisz mniej sytą wersję to zaserwuj go z kajzerką lub chlebem.



































