Gulasz myśliwski z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz myśliwski z kiełbasą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

43

heart
294 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

451 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Kiełbasę pokój w półplastry, a pieczarki na połówki.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażenie od kurczaka i kiełbasy. Po chwili dodaj cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż wszystko na dużym ogniu jeszcze 2-3 minuty.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie doskonale smakuje z ziemniakami lub tradycyjnie z kajzerką.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Maclogan Basd

    Maclogan Basd , 22.10.2017

    "Gulasz myśliwski", składniki: piersi z kurczaka. To myśliwi polują na kurczaki? Ten przepis powinien nazywać się raczej "gulasz rolnika" lub "gulasz farmera" choć w tym przypadku byłby to raczej zbyt duży eufemizm...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska , 22.10.2017

    Moje ulubiony obiadzik. Bardzo smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Kaczocha

    Zenon Kaczocha , 08.10.2016

    Z przyjemnością zjadł bym, warunek mięcho będzie z myśliwych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 08.10.2016

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz myśliwski z kiełbasą Gulasz myśliwski z kiełbasą

Gulasz myśliwski z wędzoną kiełbasą, soczystym kurczakiem i czerwoną papryką to idealna propozycja na obiad gdy trzeba nakarmić bardzo głodnych domowników. Na pewno docenią jego wyśmienity smak. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia wszystkich składników i następnie podsmaż je po kolei na patelni, pamiętając by najpierw umieścić na niej kiełbasę oraz kurczaka, a dopiero potem pozostałe produkty. Później dodaj wodę i przyprawę Knorr i duś przez kilkanaście minut aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Ten pełen smaku aromatyczny gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami. Jeśli wolisz mniej sytą wersję to zaserwuj go z kajzerką lub chlebem.