Gulasz myśliwski z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz myśliwski z kiełbasą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

43

heart
294 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

156 osób wydrukowało

Pobierz pdf

451 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, paprykę i mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Kiełbasę pokój w półplastry, a pieczarki na połówki.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażenie od kurczaka i kiełbasy. Po chwili dodaj cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż wszystko na dużym ogniu jeszcze 2-3 minuty.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie doskonale smakuje z ziemniakami lub tradycyjnie z kajzerką.

Gulasz myśliwski z kiełbasą  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Maclogan Basd

    Maclogan Basd , 22.10.2017

    "Gulasz myśliwski", składniki: piersi z kurczaka. To myśliwi polują na kurczaki? Ten przepis powinien nazywać się raczej "gulasz rolnika" lub "gulasz farmera" choć w tym przypadku byłby to raczej zbyt duży eufemizm...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Gmurzyńska

    Barbara Gmurzyńska , 22.10.2017

    Moje ulubiony obiadzik. Bardzo smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenon Kaczocha

    Zenon Kaczocha , 08.10.2016

    Z przyjemnością zjadł bym, warunek mięcho będzie z myśliwych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 08.10.2016

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz myśliwski z kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz jarski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz myśliwski z kiełbasą Gulasz myśliwski z kiełbasą

Gulasz myśliwski z wędzoną kiełbasą, soczystym kurczakiem i czerwoną papryką to idealna propozycja na obiad gdy trzeba nakarmić bardzo głodnych domowników. Na pewno docenią jego wyśmienity smak. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia wszystkich składników i następnie podsmaż je po kolei na patelni, pamiętając by najpierw umieścić na niej kiełbasę oraz kurczaka, a dopiero potem pozostałe produkty. Później dodaj wodę i przyprawę Knorr i duś przez kilkanaście minut aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Ten pełen smaku aromatyczny gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami. Jeśli wolisz mniej sytą wersję to zaserwuj go z kajzerką lub chlebem.