Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Kiełbasę pokój w półplastry, a pieczarki na połówki.
Krok 2
Zacznij smażenie od kurczaka i kiełbasy. Po chwili dodaj cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż wszystko na dużym ogniu jeszcze 2-3 minuty.
Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.
Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie doskonale smakuje z ziemniakami lub tradycyjnie z kajzerką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz myśliwski z kiełbasą
Gulasz myśliwski z wędzoną kiełbasą, soczystym kurczakiem i czerwoną papryką to idealna propozycja na obiad gdy trzeba nakarmić bardzo głodnych domowników. Na pewno docenią jego wyśmienity smak. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia wszystkich składników i następnie podsmaż je po kolei na patelni, pamiętając by najpierw umieścić na niej kiełbasę oraz kurczaka, a dopiero potem pozostałe produkty. Później dodaj wodę i przyprawę Knorr i duś przez kilkanaście minut aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Ten pełen smaku aromatyczny gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami. Jeśli wolisz mniej sytą wersję to zaserwuj go z kajzerką lub chlebem.