Gulasz z trzech mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z trzech mięs

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie mięsa pokrój w kostkę o boku 1 cm. Zamarynuj w musztardzie i odstaw na 20 minut.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój podobnie do mięsa i podsmaż w szerokim rondlu.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kurczaka, wieprzowinę i kiełbasę. Całość smaż około 8 minut.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 3

Krok 4

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 4

Krok 5

Gulasz duś około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Podawaj go z ulubioną kaszą.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulaszowa z wołowiną
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z trzech mięs Gulasz z trzech mięs

Wyborny gulasz z dodatkiem delikatnego kurczaka, aromatycznej, wędzonej kiełbasy oraz soczystej polędwiczki wieprzowej to danie dla prawdziwych miłośników mięsa. Nada się on doskonale na domowy, rodzinny obiad. Zacznij od pokrojenia w kostkę każdego rodzaju mięsa, a następnie zamarynuj je w musztardzie i odstaw na kilkanaście minut, by nabrało smaku. Później wystarczy, że podsmażysz je z cebulą i słodką, czerwoną papryką (z powodzeniem możesz użyć również żółtej lub zielonej), dodasz wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez około 15 minut. W tym czasie sos zgęstnieje, a mięso będzie idealnie miękkie i delikatne. Gotową potrawę podawaj ze swoją ulubioną kaszą lub z ziemniakami. Na koniec udekoruj ją świeżym, aromatycznym rozmarynem. Niebo w gębie!