
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa pokrój w kostkę o boku 1 cm. Zamarynuj w musztardzie i odstaw na 20 minut.

Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój podobnie do mięsa i podsmaż w szerokim rondlu.

Krok 3
Dodaj kurczaka, wieprzowinę i kiełbasę. Całość smaż około 8 minut.

Krok 4
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 5
Gulasz duś około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Podawaj go z ulubioną kaszą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z trzech mięs
Wyborny gulasz z dodatkiem delikatnego kurczaka, aromatycznej, wędzonej kiełbasy oraz soczystej polędwiczki wieprzowej to danie dla prawdziwych miłośników mięsa. Nada się on doskonale na domowy, rodzinny obiad. Zacznij od pokrojenia w kostkę każdego rodzaju mięsa, a następnie zamarynuj je w musztardzie i odstaw na kilkanaście minut, by nabrało smaku. Później wystarczy, że podsmażysz je z cebulą i słodką, czerwoną papryką (z powodzeniem możesz użyć również żółtej lub zielonej), dodasz wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez około 15 minut. W tym czasie sos zgęstnieje, a mięso będzie idealnie miękkie i delikatne. Gotową potrawę podawaj ze swoją ulubioną kaszą lub z ziemniakami. Na koniec udekoruj ją świeżym, aromatycznym rozmarynem. Niebo w gębie!


































