Gulasz z trzech mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z trzech mięs

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie mięsa pokrój w kostkę o boku 1 cm. Zamarynuj w musztardzie i odstaw na 20 minut.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój podobnie do mięsa i podsmaż w szerokim rondlu.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kurczaka, wieprzowinę i kiełbasę. Całość smaż około 8 minut.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 3

Krok 4

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 4

Krok 5

Gulasz duś około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Podawaj go z ulubioną kaszą.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z trzech mięs Gulasz z trzech mięs

Wyborny gulasz z dodatkiem delikatnego kurczaka, aromatycznej, wędzonej kiełbasy oraz soczystej polędwiczki wieprzowej to danie dla prawdziwych miłośników mięsa. Nada się on doskonale na domowy, rodzinny obiad. Zacznij od pokrojenia w kostkę każdego rodzaju mięsa, a następnie zamarynuj je w musztardzie i odstaw na kilkanaście minut, by nabrało smaku. Później wystarczy, że podsmażysz je z cebulą i słodką, czerwoną papryką (z powodzeniem możesz użyć również żółtej lub zielonej), dodasz wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez około 15 minut. W tym czasie sos zgęstnieje, a mięso będzie idealnie miękkie i delikatne. Gotową potrawę podawaj ze swoją ulubioną kaszą lub z ziemniakami. Na koniec udekoruj ją świeżym, aromatycznym rozmarynem. Niebo w gębie!