
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa pokrój w kostkę o boku 1 cm. Zamarynuj w musztardzie i odstaw na 20 minut.

Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój podobnie do mięsa i podsmaż w szerokim rondlu.

Krok 3
Dodaj kurczaka, wieprzowinę i kiełbasę. Całość smaż około 8 minut.

Krok 4
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 5
Gulasz duś około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Podawaj go z ulubioną kaszą.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z trzech mięs
Wyborny gulasz z dodatkiem delikatnego kurczaka, aromatycznej, wędzonej kiełbasy oraz soczystej polędwiczki wieprzowej to danie dla prawdziwych miłośników mięsa. Nada się on doskonale na domowy, rodzinny obiad. Zacznij od pokrojenia w kostkę każdego rodzaju mięsa, a następnie zamarynuj je w musztardzie i odstaw na kilkanaście minut, by nabrało smaku. Później wystarczy, że podsmażysz je z cebulą i słodką, czerwoną papryką (z powodzeniem możesz użyć również żółtej lub zielonej), dodasz wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez około 15 minut. W tym czasie sos zgęstnieje, a mięso będzie idealnie miękkie i delikatne. Gotową potrawę podawaj ze swoją ulubioną kaszą lub z ziemniakami. Na koniec udekoruj ją świeżym, aromatycznym rozmarynem. Niebo w gębie!