Gulasz drobiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

700 mililitrów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Papryki, marchewkę, selera, cebulę oraz ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1,5 centymetra.

Gulasz drobiowy   - Krok 1

Krok 2

Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie lekko oprósz mąką i smaż w szerokim rondlu lub patelni.

Gulasz drobiowy   - Krok 2

Krok 3

Jak mięso nabierze rumianych kolorów dodaj marchewkę, selera i cebulę.

Gulasz drobiowy   - Krok 3

Krok 4

Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż lekko się podsmażą. Dzięki temu ich aromat będzie bardziej wyrazisty.

Gulasz drobiowy   - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 700 mililitrami bulionu i wlej całość do pozostałych składnikach.

Gulasz drobiowy   - Krok 5

Krok 6

Teraz dodaj paprykę, kiełbasę pokrojoną w plastry oraz ziemniaki. Całość duś, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i ziemniaki zmiękną, a gulasz zgęstnieje. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Gulasz drobiowy   - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz drobiowy  Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy jest dowodem na to, że nawet z kilku niepozornych składników wyczarować można wyjątkowo smaczny obiad. Przygotowanie tego dania nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Co więcej, przepis ten przetestować możesz nawet jeśli jesteś początkującą kucharką i niezbyt pewnie czujesz się w kuchni. Przyrządzenie gulaszu drobiowego nie wymaga bowiem specjalnych umiejętności kulinarnych. Zazwyczaj do zrobienia tego dania używa się pokrojonej w kawałki piersi z kurczaka. Warto jednak od czasu do czasu podać gulasz w nieco innej wersji - z soczystych pałek kurczaka. Podsmaż je na patelni, połącz z warzywami, dorzuć pokrojoną w kostkę kiełbasę i dopraw kompozycją aromatyczny przypraw i ziół. Gotowe danie posyp posiekaną zieloną pietruszką. Serwuj zarówno na obiad, jak i na kolację. Najlepiej wraz z pajdą świeżego chleba.