PRZEPISY.PL

Przygotowanie gulaszu nie zajmuje wiele czasu a smaki powstałe podczas gotowania mięsa i warzyw z ziołami i przyprawami są niepowtarzalne. Dziś proponujemy gulasz drobiowy.

Gulasz drobiowy   - autor: przepisy.pl

Gulasz drobiowy

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
155
osób dodało do Mniamlisty
155
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • papryka1 łyżka
  • bulion700 ml
  • kminek1 szczypta
  • majeranek1 łyżeczka
  • mąka1 łyżka
  • olej4 łyżki
Gulasz drobiowy   – krok 1

Krok 1

Papryki, marchewkę, selera, cebulę oraz ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1,5 centymetra.
Gulasz drobiowy   – krok 2

Krok 2

Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie lekko oprósz mąką i smaż w szerokim rondlu lub patelni.
Gulasz drobiowy   – krok 3

Krok 3

Jak mięso nabierze rumianych kolorów dodaj marchewkę, selera i cebulę.
Gulasz drobiowy   – krok 4

Krok 4

Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż lekko się podsmażą. Dzięki temu ich aromat będzie bardziej wyrazisty.
Gulasz drobiowy   – krok 5

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 700 mililitrami bulionu i wlej całość do pozostałych składnikach.
Gulasz drobiowy   – krok 6

Krok 6

Teraz dodaj paprykę, kiełbasę pokrojoną w plastry oraz ziemniaki. Całość duś, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i ziemniaki zmiękną, a gulasz zgęstnieje. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gulasz z kurczakiem KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

109
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
655
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
150
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
637
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe