Gulasz drobiowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz drobiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

700 mililitrów

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Papryki, marchewkę, selera, cebulę oraz ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1,5 centymetra.

Gulasz drobiowy   - Krok 1

Krok 2

Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie lekko oprósz mąką i smaż w szerokim rondlu lub patelni.

Gulasz drobiowy   - Krok 2

Krok 3

Jak mięso nabierze rumianych kolorów dodaj marchewkę, selera i cebulę.

Gulasz drobiowy   - Krok 3

Krok 4

Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż lekko się podsmażą. Dzięki temu ich aromat będzie bardziej wyrazisty.

Gulasz drobiowy   - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 700 mililitrami bulionu i wlej całość do pozostałych składnikach.

Gulasz drobiowy   - Krok 5

Krok 6

Teraz dodaj paprykę, kiełbasę pokrojoną w plastry oraz ziemniaki. Całość duś, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i ziemniaki zmiękną, a gulasz zgęstnieje. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Gulasz drobiowy   - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz drobiowy   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz drobiowy  Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy jest dowodem na to, że nawet z kilku niepozornych składników wyczarować można wyjątkowo smaczny obiad. Przygotowanie tego dania nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Co więcej, przepis ten przetestować możesz nawet jeśli jesteś początkującą kucharką i niezbyt pewnie czujesz się w kuchni. Przyrządzenie gulaszu drobiowego nie wymaga bowiem specjalnych umiejętności kulinarnych. Zazwyczaj do zrobienia tego dania używa się pokrojonej w kawałki piersi z kurczaka. Warto jednak od czasu do czasu podać gulasz w nieco innej wersji - z soczystych pałek kurczaka. Podsmaż je na patelni, połącz z warzywami, dorzuć pokrojoną w kostkę kiełbasę i dopraw kompozycją aromatyczny przypraw i ziół. Gotowe danie posyp posiekaną zieloną pietruszką. Serwuj zarówno na obiad, jak i na kolację. Najlepiej wraz z pajdą świeżego chleba.