
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
700 mililitrów
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Papryki, marchewkę, selera, cebulę oraz ziemniaki pokrój w kostkę o boku około 1,5 centymetra.

Krok 2
Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie lekko oprósz mąką i smaż w szerokim rondlu lub patelni.

Krok 3
Jak mięso nabierze rumianych kolorów dodaj marchewkę, selera i cebulę.

Krok 4
Po chwili smażenia dodaj przyprawy i poczekaj, aż lekko się podsmażą. Dzięki temu ich aromat będzie bardziej wyrazisty.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 700 mililitrami bulionu i wlej całość do pozostałych składnikach.

Krok 6
Teraz dodaj paprykę, kiełbasę pokrojoną w plastry oraz ziemniaki. Całość duś, mieszając od czasu do czasu, aż mięso i ziemniaki zmiękną, a gulasz zgęstnieje. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz drobiowy
Gulasz drobiowy jest dowodem na to, że nawet z kilku niepozornych składników wyczarować można wyjątkowo smaczny obiad. Przygotowanie tego dania nie zajmie ci zbyt wiele czasu. Co więcej, przepis ten przetestować możesz nawet jeśli jesteś początkującą kucharką i niezbyt pewnie czujesz się w kuchni. Przyrządzenie gulaszu drobiowego nie wymaga bowiem specjalnych umiejętności kulinarnych. Zazwyczaj do zrobienia tego dania używa się pokrojonej w kawałki piersi z kurczaka. Warto jednak od czasu do czasu podać gulasz w nieco innej wersji - z soczystych pałek kurczaka. Podsmaż je na patelni, połącz z warzywami, dorzuć pokrojoną w kostkę kiełbasę i dopraw kompozycją aromatyczny przypraw i ziół. Gotowe danie posyp posiekaną zieloną pietruszką. Serwuj zarówno na obiad, jak i na kolację. Najlepiej wraz z pajdą świeżego chleba.