Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

3 szczypty

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy posiekaną cebulę i grzyby i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli woda się wygotuje, dolewamy więcej.

Krok 3

Odlewamy szklankę sosu z uduszonego mięsa i mieszamy z nim sosy. Wlewamy spowrotem do garnka, dodajemy śmietanę, natkę i tymianek, Gotujemy na małym ogniu około 5 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej