
Składniki
1 kilogram
5 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
3 szczypty
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy i obsmażamy na oleju.
Krok 2
Do mięsa wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy posiekaną cebulę i grzyby i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli woda się wygotuje, dolewamy więcej.
Krok 3
Odlewamy szklankę sosu z uduszonego mięsa i mieszamy z nim sosy. Wlewamy spowrotem do garnka, dodajemy śmietanę, natkę i tymianek, Gotujemy na małym ogniu około 5 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































