Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

3 szczypty

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy posiekaną cebulę i grzyby i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli woda się wygotuje, dolewamy więcej.

Krok 3

Odlewamy szklankę sosu z uduszonego mięsa i mieszamy z nim sosy. Wlewamy spowrotem do garnka, dodajemy śmietanę, natkę i tymianek, Gotujemy na małym ogniu około 5 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej