
Składniki
1 kilogram
5 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
3 szczypty
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy i obsmażamy na oleju.
Krok 2
Do mięsa wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy posiekaną cebulę i grzyby i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli woda się wygotuje, dolewamy więcej.
Krok 3
Odlewamy szklankę sosu z uduszonego mięsa i mieszamy z nim sosy. Wlewamy spowrotem do garnka, dodajemy śmietanę, natkę i tymianek, Gotujemy na małym ogniu około 5 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej