Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

5 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

3 szczypty

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kosteczkę, solimy, pieprzymy i obsmażamy na oleju.

Krok 2

Do mięsa wlewamy 4 szklanki wody, dodajemy posiekaną cebulę i grzyby i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli woda się wygotuje, dolewamy więcej.

Krok 3

Odlewamy szklankę sosu z uduszonego mięsa i mieszamy z nim sosy. Wlewamy spowrotem do garnka, dodajemy śmietanę, natkę i tymianek, Gotujemy na małym ogniu około 5 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz pomidorowo grzybowy z tymiankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej