Delikatny gulasz z cynaderek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Delikatny gulasz z cynaderek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nerki umyj dokładnie pod bieżącą wodą, rozkrój na pół i obgotuj we wrzątku 3-4 razy, za każdym zmieniając wodę na nową.

Krok 2

Osącz, potnij w paski i podsmaż na tłuszczu razem z pociętymi w plasterki pieczarkami i posiekaną w kostkę cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu, do czasu gdy nerki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej