Delikatny gulasz z cynaderek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nerki umyj dokładnie pod bieżącą wodą, rozkrój na pół i obgotuj we wrzątku 3-4 razy, za każdym zmieniając wodę na nową.

Krok 2

Osącz, potnij w paski i podsmaż na tłuszczu razem z pociętymi w plasterki pieczarkami i posiekaną w kostkę cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu, do czasu gdy nerki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej