Delikatny gulasz z cynaderek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny gulasz z cynaderek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nerki umyj dokładnie pod bieżącą wodą, rozkrój na pół i obgotuj we wrzątku 3-4 razy, za każdym zmieniając wodę na nową.

Krok 2

Osącz, potnij w paski i podsmaż na tłuszczu razem z pociętymi w plasterki pieczarkami i posiekaną w kostkę cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu, do czasu gdy nerki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej