
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nerki umyj dokładnie pod bieżącą wodą, rozkrój na pół i obgotuj we wrzątku 3-4 razy, za każdym zmieniając wodę na nową.
Krok 2
Osącz, potnij w paski i podsmaż na tłuszczu razem z pociętymi w plasterki pieczarkami i posiekaną w kostkę cebulką.
Krok 3
Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu, do czasu gdy nerki będą miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej