Delikatny gulasz z cynaderek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny gulasz z cynaderek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nerki umyj dokładnie pod bieżącą wodą, rozkrój na pół i obgotuj we wrzątku 3-4 razy, za każdym zmieniając wodę na nową.

Krok 2

Osącz, potnij w paski i podsmaż na tłuszczu razem z pociętymi w plasterki pieczarkami i posiekaną w kostkę cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu, do czasu gdy nerki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej