Delikatny gulasz z cynaderek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatny gulasz z cynaderek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nerki umyj dokładnie pod bieżącą wodą, rozkrój na pół i obgotuj we wrzątku 3-4 razy, za każdym zmieniając wodę na nową.

Krok 2

Osącz, potnij w paski i podsmaż na tłuszczu razem z pociętymi w plasterki pieczarkami i posiekaną w kostkę cebulką.

Krok 3

Podlej wodą, dodaj przyprawy i duś na małym ogniu, do czasu gdy nerki będą miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatny gulasz z cynaderek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej