Gulasz wieprzowy po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy po myśliwsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

367 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść pieczarki i pokrój je w plasterki.

Krok 2

Wytop boczek na gorącym oleju (na średnim ogniu), dodaj pieczarki, podsmaż je, po czym wyjmij. W pozostałym tłuszczu podsmaż mięso.

Krok 3

Dolej 0,5 litra (500 mililitrów) ciepłej wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i wsyp zawartość torebki Fix Knorr, następnie dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Duś mięso na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Dodaj do gotowego gulaszu pieczarki i skwarki - całość podgrzej. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Krok 5

Posyp natką pietruszki i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy po myśliwskuGulasz wieprzowy po myśliwsku

Dania jednogarnkowe są proste w przygotowaniu i cechują się bogactwem smaków i aromatów. Tym razem przyrządź gulasz wieprzowy w wersji po myśliwsku – dzięki dodatkowi ziół oraz mięsa jest wyjątkowo smaczny. Od czego zacząć? Na początek oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plastry, następnie usmaż boczek i po chwili dodaj do niego pokrojone grzyby. Kiedy będą już miękkie, wyjmij je, a na wytopionym tłuszczu usmaż wieprzowinę. Do takiej mieszanki wlej pół litra wody, wsyp podstawowe przyprawy i zawartość opakowania Knorr – wszystko razem dokładnie wymieszaj. Duś mięso na małym ogniu. Do gulaszu wrzuć pieczarki i skwarki, dopraw i ponownie podgrzej. Z czym serwować to jednogarnkowe danie? Gulasz wieprzowy doskonale skomponuje się z chlebem wiejskim, posypany posiekaną natką pietruszki. Będzie też dobrze smakował z chrupiącą grzanką posmarowaną twarożkiem czosnkowym albo ziołowym. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością. Życzymy smacznego!