Gulasz wieprzowy po myśliwsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

356 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść pieczarki i pokrój je w plasterki.

Krok 2

Wytop boczek na gorącym oleju (na średnim ogniu), dodaj pieczarki, podsmaż je, po czym wyjmij. W pozostałym tłuszczu podsmaż mięso.

Krok 3

Dolej 0,5 litra (500 mililitrów) ciepłej wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i wsyp zawartość torebki Fix Knorr, następnie dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Duś mięso na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Dodaj do gotowego gulaszu pieczarki i skwarki - całość podgrzej. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Krok 5

Posyp natką pietruszki i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy po myśliwskuGulasz wieprzowy po myśliwsku

Dania jednogarnkowe są proste w przygotowaniu i cechują się bogactwem smaków i aromatów. Tym razem przyrządź gulasz wieprzowy w wersji po myśliwsku – dzięki dodatkowi ziół oraz mięsa jest wyjątkowo smaczny. Od czego zacząć? Na początek oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plastry, następnie usmaż boczek i po chwili dodaj do niego pokrojone grzyby. Kiedy będą już miękkie, wyjmij je, a na wytopionym tłuszczu usmaż wieprzowinę. Do takiej mieszanki wlej pół litra wody, wsyp podstawowe przyprawy i zawartość opakowania Knorr – wszystko razem dokładnie wymieszaj. Duś mięso na małym ogniu. Do gulaszu wrzuć pieczarki i skwarki, dopraw i ponownie podgrzej. Z czym serwować to jednogarnkowe danie? Gulasz wieprzowy doskonale skomponuje się z chlebem wiejskim, posypany posiekaną natką pietruszki. Będzie też dobrze smakował z chrupiącą grzanką posmarowaną twarożkiem czosnkowym albo ziołowym. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością. Życzymy smacznego!