Polonezy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polonezy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

357 osób wydrukowało

Pobierz pdf

526 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

100 mililitrów

30 dekagramów

40 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.

Polonezy - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i całość przypraw papryką. Gotuj, aż sos odparuje i wszystkie składniki będą zwarte.

Polonezy - Krok 2

Krok 3

Mięso opłucz, pokrój na plastry i cienko rozbij.

Polonezy - Krok 3

Krok 4

Na rozbite kawałki mięsa ułóż przygotowany farsz i zawiń tak, jak krokiety, zawijając brzegi do środka a następnie całość zroluj. Roladki przekuj wykałaczkami zabezpieczając je w ten sposób przed rozwinięciem.

Polonezy - Krok 4

Krok 5

Przygotowane kawałki mięsa oprósz w mące i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Polonezy - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlej do podsmażonego mięsa i całość gotuj przez około 15 minut. Tak przygotowane polonezy można podać z brukselką.

Polonezy - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - PolonezyPolonezy

Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.