
Składniki
40 dekagramów
30 dekagramów
1 łyżka
3 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
100 mililitrów
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.

Krok 2
Podsmaż na tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i całość przypraw papryką. Gotuj, aż sos odparuje i wszystkie składniki będą zwarte.

Krok 3
Mięso opłucz, pokrój na plastry i cienko rozbij.

Krok 4
Na rozbite kawałki mięsa ułóż przygotowany farsz i zawiń tak, jak krokiety, zawijając brzegi do środka a następnie całość zroluj. Roladki przekuj wykałaczkami zabezpieczając je w ten sposób przed rozwinięciem.

Krok 5
Przygotowane kawałki mięsa oprósz w mące i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Krok 6
Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlej do podsmażonego mięsa i całość gotuj przez około 15 minut. Tak przygotowane polonezy można podać z brukselką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polonezy
Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.


































