Polonezy - przepis z ziemniakami: wieprzowe | Przepisy.pl pixel

Polonezy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

363 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

30 dekagramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.

Polonezy - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i całość przypraw papryką. Gotuj, aż sos odparuje i wszystkie składniki będą zwarte.

Polonezy - Krok 2

Krok 3

Mięso opłucz, pokrój na plastry i cienko rozbij.

Polonezy - Krok 3

Krok 4

Na rozbite kawałki mięsa ułóż przygotowany farsz i zawiń tak, jak krokiety, zawijając brzegi do środka a następnie całość zroluj. Roladki przekuj wykałaczkami zabezpieczając je w ten sposób przed rozwinięciem.

Polonezy - Krok 4

Krok 5

Przygotowane kawałki mięsa oprósz w mące i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Polonezy - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlej do podsmażonego mięsa i całość gotuj przez około 15 minut. Tak przygotowane polonezy można podać z brukselką.

Polonezy - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - PolonezyPolonezy

Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.