Polonezy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polonezy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

508 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

30 dekagramów

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i pokrój razem z cebulą w kostkę.

Polonezy - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na tłuszczu, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i całość przypraw papryką. Gotuj, aż sos odparuje i wszystkie składniki będą zwarte.

Polonezy - Krok 2

Krok 3

Mięso opłucz, pokrój na plastry i cienko rozbij.

Polonezy - Krok 3

Krok 4

Na rozbite kawałki mięsa ułóż przygotowany farsz i zawiń tak, jak krokiety, zawijając brzegi do środka a następnie całość zroluj. Roladki przekuj wykałaczkami zabezpieczając je w ten sposób przed rozwinięciem.

Polonezy - Krok 4

Krok 5

Przygotowane kawałki mięsa oprósz w mące i usmaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Polonezy - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlej do podsmażonego mięsa i całość gotuj przez około 15 minut. Tak przygotowane polonezy można podać z brukselką.

Polonezy - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polonezy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej