
Składniki
1 łyżka
0.5 szklanki
1 sztuka
null
4 łyżki
4 łyżki
1
2 łyżki
1 łyżka
1
100 gramów
1 sztuka
400
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz, następnie pokrój w plastry grubości 1 cm, każdy plaster rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Pokrój boczek na tyle słupków, ile jest zrazów. Na patelni upraż bułkę tartą, dodaj masło. Zdejmij z ognia, dodaj chrzan, żółtko i wymieszaj.
Krok 3
Przygotowanym farszem posmaruj każdy plaster wołowiny a na środku połóż słupek boczku. Całość zroluj i zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką.
Krok 4
Gotowe rulony obsmaż ze wszystkich stron, przełóż do rondla, dolej 500 ml wrzątku, dołóż bulionetkę Knorr, liść laurowy oraz pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem 40 - 50 minut (tak, aby zrazy były miękkie). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej