Zrazy wołowe z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wołowe z chrzanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

null

4 łyżki

4 łyżki

1

2 łyżki

1 łyżka

1

100 gramów

1 sztuka

400

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, następnie pokrój w plastry grubości 1 cm, każdy plaster rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek na tyle słupków, ile jest zrazów. Na patelni upraż bułkę tartą, dodaj masło. Zdejmij z ognia, dodaj chrzan, żółtko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym farszem posmaruj każdy plaster wołowiny a na środku połóż słupek boczku. Całość zroluj i zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką.

Krok 4

Gotowe rulony obsmaż ze wszystkich stron, przełóż do rondla, dolej 500 ml wrzątku, dołóż bulionetkę Knorr, liść laurowy oraz pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem 40 - 50 minut (tak, aby zrazy były miękkie). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej