Zrazy wołowe z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wołowe z chrzanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

null

4 łyżki

4 łyżki

1

2 łyżki

1 łyżka

1

100 gramów

1 sztuka

400

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, następnie pokrój w plastry grubości 1 cm, każdy plaster rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek na tyle słupków, ile jest zrazów. Na patelni upraż bułkę tartą, dodaj masło. Zdejmij z ognia, dodaj chrzan, żółtko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym farszem posmaruj każdy plaster wołowiny a na środku połóż słupek boczku. Całość zroluj i zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką.

Krok 4

Gotowe rulony obsmaż ze wszystkich stron, przełóż do rondla, dolej 500 ml wrzątku, dołóż bulionetkę Knorr, liść laurowy oraz pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem 40 - 50 minut (tak, aby zrazy były miękkie). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos winny - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej