Zrazy wołowe z chrzanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400

1

1

100 gramów

1 sztuka

4 łyżki

0.5 szklanki

4 łyżki

1 sztuka

null

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, następnie pokrój w plastry grubości 1 cm, każdy plaster rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek na tyle słupków, ile jest zrazów. Na patelni upraż bułkę tartą, dodaj masło. Zdejmij z ognia, dodaj chrzan, żółtko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym farszem posmaruj każdy plaster wołowiny a na środku połóż słupek boczku. Całość zroluj i zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką.

Krok 4

Gotowe rulony obsmaż ze wszystkich stron, przełóż do rondla, dolej 500 ml wrzątku, dołóż bulionetkę Knorr, liść laurowy oraz pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem 40 - 50 minut (tak, aby zrazy były miękkie). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej