Zrazy wołowe z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wołowe z chrzanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

null

4 łyżki

4 łyżki

1

2 łyżki

1 łyżka

1

100 gramów

1 sztuka

400

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, następnie pokrój w plastry grubości 1 cm, każdy plaster rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Pokrój boczek na tyle słupków, ile jest zrazów. Na patelni upraż bułkę tartą, dodaj masło. Zdejmij z ognia, dodaj chrzan, żółtko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym farszem posmaruj każdy plaster wołowiny a na środku połóż słupek boczku. Całość zroluj i zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką.

Krok 4

Gotowe rulony obsmaż ze wszystkich stron, przełóż do rondla, dolej 500 ml wrzątku, dołóż bulionetkę Knorr, liść laurowy oraz pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem 40 - 50 minut (tak, aby zrazy były miękkie). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wołowe z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Halibut z puree z kalafiora
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej