PRZEPISY.PL

Zrazy wołowe z chrzanem

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • chrzan4 łyżki
  • gęsta śmietana0.5 szklanki
  • bułka tarta4 łyżki
  • liść laurowy1 szt
  • olej1 łyżka
  • masło1 łyżka
  • mąka2 łyżki
  • Krok 1

    Mięso umyj i osusz, następnie pokrój w plastry grubości 1 cm, każdy plaster rozbij tłuczkiem. Posyp przyprawą Knorr.
  • Krok 2

    Pokrój boczek na tyle słupków, ile jest zrazów. Na patelni upraż bułkę tartą, dodaj masło. Zdejmij z ognia, dodaj chrzan, żółtko i wymieszaj.
  • Krok 3

    Przygotowanym farszem posmaruj każdy plaster wołowiny a na środku połóż słupek boczku. Całość zroluj i zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką.
  • Krok 4

    Gotowe rulony obsmaż ze wszystkich stron, przełóż do rondla, dolej 500 ml wrzątku, dołóż bulionetkę Knorr, liść laurowy oraz pieprz. Duś na małym ogniu pod przykryciem 40 - 50 minut (tak, aby zrazy były miękkie). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

111
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
53
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
25
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe