Zrazy wieprzowe z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

null

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

15 gramów

0.5 szklanki

1 pęczek

null

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, ugotuj i pokrój w paski. Jedna cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Przygotuj farsz grzybowy - połącz grzyby, przesmażoną cebulę oraz bułkę tartą. Dodaj łyżkę masła. Całość dokładnie wymieszaj

Krok 3

Mięso połącz z Fixem Knorr. Dodaj jajko, posiekana natkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z powstałej masy formuj owalne zrazy, do środka każdego z nich wkładaj po łyżce farszu. Oprósz mąką i zrumień na patelni.

Krok 5

Gotowe zrazy ułóż w płaskim rondlu, pozostałą cebulę pokrój w piórka, dodaj do rondla i zalej wywarem z duszenia grzybów. Gotuj pod przykryciem przez 25 minut. Podawaj z powstałym sosem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Dip paprykowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej