Zrazy wieprzowe z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy wieprzowe z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

15 gramów

null

0.5 szklanki

null

1 sztuka

20 gramów

40 gramów

1 pęczek

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, ugotuj i pokrój w paski. Jedna cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Przygotuj farsz grzybowy - połącz grzyby, przesmażoną cebulę oraz bułkę tartą. Dodaj łyżkę masła. Całość dokładnie wymieszaj

Krok 3

Mięso połącz z Fixem Knorr. Dodaj jajko, posiekana natkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z powstałej masy formuj owalne zrazy, do środka każdego z nich wkładaj po łyżce farszu. Oprósz mąką i zrumień na patelni.

Krok 5

Gotowe zrazy ułóż w płaskim rondlu, pozostałą cebulę pokrój w piórka, dodaj do rondla i zalej wywarem z duszenia grzybów. Gotuj pod przykryciem przez 25 minut. Podawaj z powstałym sosem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej