Zrazy wieprzowe z grzybami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

null

1 sztuka

20 gramów

1 sztuka

15 gramów

0.5 szklanki

1 pęczek

null

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz, ugotuj i pokrój w paski. Jedna cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.

Krok 2

Przygotuj farsz grzybowy - połącz grzyby, przesmażoną cebulę oraz bułkę tartą. Dodaj łyżkę masła. Całość dokładnie wymieszaj

Krok 3

Mięso połącz z Fixem Knorr. Dodaj jajko, posiekana natkę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z powstałej masy formuj owalne zrazy, do środka każdego z nich wkładaj po łyżce farszu. Oprósz mąką i zrumień na patelni.

Krok 5

Gotowe zrazy ułóż w płaskim rondlu, pozostałą cebulę pokrój w piórka, dodaj do rondla i zalej wywarem z duszenia grzybów. Gotuj pod przykryciem przez 25 minut. Podawaj z powstałym sosem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy wieprzowe z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Garus
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej