Zrazy warmińskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy warmińskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 łyżki

6 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

5 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

1 litr

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w mniejsze kawałki i rozbij na cienkie, duże plastry. Całość posyp przyprawą do wołowiny Knorr.

Zrazy warmińskie - Krok 1

Krok 2

Namocz chleb, następnie odciśnij. Boczek pokrój na drobniutkie paseczki, dodaj do odciśniętego chleba.

Zrazy warmińskie - Krok 2

Krok 3

Wbij jajko, dodaj paprykę i całość dopraw przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Zrazy warmińskie - Krok 3

Krok 4

Na rozbitych płatach nakładaj przygotowany farsz i zwijaj ruloniki, zepnij wykałaczkami.

Zrazy warmińskie - Krok 4

Krok 5

Każdy rulonik obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulką pokrojoną w piórka.

Zrazy warmińskie - Krok 5

Krok 6

Podlej bulionem i śmietaną. Gotuj około 20 minut, aż sos zgęstnieje i zrazy zrobią się miękkie. Zrazy możesz podać z ziemniakami. Pamiętaj, aby przez podaniem usunąć wykałaczki.

Zrazy warmińskie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zrazy warmińskieZrazy warmińskie

Mięso umyj, pokrój w mniejsze kawałki i rozbij na cienkie, duże plastry. Całość posyp przyprawą do wołowiny Knorr.