Zrazy warmińskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zrazy warmińskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

76 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 dekagramów

2 łyżki

6 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

5 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

1 litr

100 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w mniejsze kawałki i rozbij na cienkie, duże plastry. Całość posyp przyprawą do wołowiny Knorr.

Zrazy warmińskie - Krok 1

Krok 2

Namocz chleb, następnie odciśnij. Boczek pokrój na drobniutkie paseczki, dodaj do odciśniętego chleba.

Zrazy warmińskie - Krok 2

Krok 3

Wbij jajko, dodaj paprykę i całość dopraw przyprawą Knorr. Dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Zrazy warmińskie - Krok 3

Krok 4

Na rozbitych płatach nakładaj przygotowany farsz i zwijaj ruloniki, zepnij wykałaczkami.

Zrazy warmińskie - Krok 4

Krok 5

Każdy rulonik obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym smalcu razem z cebulką pokrojoną w piórka.

Zrazy warmińskie - Krok 5

Krok 6

Podlej bulionem i śmietaną. Gotuj około 20 minut, aż sos zgęstnieje i zrazy zrobią się miękkie. Zrazy możesz podać z ziemniakami. Pamiętaj, aby przez podaniem usunąć wykałaczki.

Zrazy warmińskie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zrazy warmińskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej