Pieczony rostbef z sosem z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony rostbef z sosem z papryki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

10 łyżek

150 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, colą, roztartymi w moździerzu ziarnami kolendry oraz posiekanym chili. Mięso oczyść i osusz, a następnie włóż wraz z przygotowaną marynatą do woreczka do pieczenia.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz papryki pokrój w mniejsze kawałki i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut – w zależności od tego, jak gruby jest kawałek mięsa.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie mięso wyjmij, a pozostałe warzywa oraz powstały podczas pieczenia sos przełóż do rondelka, dodaj bulion, śmietanę i zagotuj. Zmiksuj w blenderze, dopraw do smaku, a na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 3

Krok 4

Upieczoną wołowinę pokrój w grube plastry i podawaj z sałatą i sosem.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej