
Składniki
800 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
10 łyżek
150 mililitrów
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, colą, roztartymi w moździerzu ziarnami kolendry oraz posiekanym chili. Mięso oczyść i osusz, a następnie włóż wraz z przygotowaną marynatą do woreczka do pieczenia.

Krok 2
Cebulę oraz papryki pokrój w mniejsze kawałki i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut – w zależności od tego, jak gruby jest kawałek mięsa.

Krok 3
Po tym czasie mięso wyjmij, a pozostałe warzywa oraz powstały podczas pieczenia sos przełóż do rondelka, dodaj bulion, śmietanę i zagotuj. Zmiksuj w blenderze, dopraw do smaku, a na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

Krok 4
Upieczoną wołowinę pokrój w grube plastry i podawaj z sałatą i sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej