Pieczony rostbef z sosem z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony rostbef z sosem z papryki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

10 łyżek

150 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, colą, roztartymi w moździerzu ziarnami kolendry oraz posiekanym chili. Mięso oczyść i osusz, a następnie włóż wraz z przygotowaną marynatą do woreczka do pieczenia.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz papryki pokrój w mniejsze kawałki i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut – w zależności od tego, jak gruby jest kawałek mięsa.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie mięso wyjmij, a pozostałe warzywa oraz powstały podczas pieczenia sos przełóż do rondelka, dodaj bulion, śmietanę i zagotuj. Zmiksuj w blenderze, dopraw do smaku, a na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 3

Krok 4

Upieczoną wołowinę pokrój w grube plastry i podawaj z sałatą i sosem.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej