Składniki
800 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
1 pęczek
1 łyżka
10 łyżek
150 mililitrów
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, colą, roztartymi w moździerzu ziarnami kolendry oraz posiekanym chili. Mięso oczyść i osusz, a następnie włóż wraz z przygotowaną marynatą do woreczka do pieczenia.
Krok 2
Cebulę oraz papryki pokrój w mniejsze kawałki i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut – w zależności od tego, jak gruby jest kawałek mięsa.
Krok 3
Po tym czasie mięso wyjmij, a pozostałe warzywa oraz powstały podczas pieczenia sos przełóż do rondelka, dodaj bulion, śmietanę i zagotuj. Zmiksuj w blenderze, dopraw do smaku, a na koniec dodaj posiekaną kolendrę.
Krok 4
Upieczoną wołowinę pokrój w grube plastry i podawaj z sałatą i sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej