Pieczony rostbef z sosem z papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony rostbef z sosem z papryki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

85 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

10 łyżek

150 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj w miseczce z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, colą, roztartymi w moździerzu ziarnami kolendry oraz posiekanym chili. Mięso oczyść i osusz, a następnie włóż wraz z przygotowaną marynatą do woreczka do pieczenia.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 1

Krok 2

Cebulę oraz papryki pokrój w mniejsze kawałki i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut – w zależności od tego, jak gruby jest kawałek mięsa.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie mięso wyjmij, a pozostałe warzywa oraz powstały podczas pieczenia sos przełóż do rondelka, dodaj bulion, śmietanę i zagotuj. Zmiksuj w blenderze, dopraw do smaku, a na koniec dodaj posiekaną kolendrę.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 3

Krok 4

Upieczoną wołowinę pokrój w grube plastry i podawaj z sałatą i sosem.

Pieczony rostbef z sosem z papryki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony rostbef z sosem z papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej