Pakory z kalafiora i oliwek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Na wykałaczki nadziej kawałek kalafiora, papryki i oliwkę.

Krok 3

Mąki wymieszaj razem curry, słodką papryką i przyprawą Delikat.

Krok 5

W rondlu rozgrzej litr oleju, warzywa nadziane na wykałaczki maczaj w cieście i wrzucaj do rondla. W trakcie smażenia mieszaj.

Krok 6

Wyciągnij, gdy będą miały złoty kolor, odsącz i podawaj.

Krok 4

Dodaj również proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Stopniowo dolewaj wodę i miksuj, tak aby wyszło gęste ciasto naleśnikowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej