
Składniki
1 litr
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na małe różyczki, a paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Na wykałaczki nadziej kawałek kalafiora, papryki i oliwkę.
Krok 3
Mąki wymieszaj razem curry, słodką papryką i przyprawą Delikat.
Krok 5
W rondlu rozgrzej litr oleju, warzywa nadziane na wykałaczki maczaj w cieście i wrzucaj do rondla. W trakcie smażenia mieszaj.
Krok 6
Wyciągnij, gdy będą miały złoty kolor, odsącz i podawaj.
Krok 4
Dodaj również proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Stopniowo dolewaj wodę i miksuj, tak aby wyszło gęste ciasto naleśnikowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej