Pakora z kalafiora - przepis na chrupiącą przekąskę | Przepisy.pl pixel

Pakory z kalafiora i oliwek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Na wykałaczki nadziej kawałek kalafiora, papryki i oliwkę.

Krok 3

Mąki wymieszaj razem curry, słodką papryką i przyprawą Delikat.

Krok 5

W rondlu rozgrzej litr oleju, warzywa nadziane na wykałaczki maczaj w cieście i wrzucaj do rondla. W trakcie smażenia mieszaj.

Krok 6

Wyciągnij, gdy będą miały złoty kolor, odsącz i podawaj.

Krok 4

Dodaj również proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Stopniowo dolewaj wodę i miksuj, tak aby wyszło gęste ciasto naleśnikowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej