
Składniki
1 litr
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na małe różyczki, a paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Na wykałaczki nadziej kawałek kalafiora, papryki i oliwkę.
Krok 3
Mąki wymieszaj razem curry, słodką papryką i przyprawą Delikat.
Krok 5
W rondlu rozgrzej litr oleju, warzywa nadziane na wykałaczki maczaj w cieście i wrzucaj do rondla. W trakcie smażenia mieszaj.
Krok 6
Wyciągnij, gdy będą miały złoty kolor, odsącz i podawaj.
Krok 4
Dodaj również proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Stopniowo dolewaj wodę i miksuj, tak aby wyszło gęste ciasto naleśnikowe.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej