Pakora z kalafiora - przepis na chrupiącą przekąskę | Przepisy.pl pixel

Pakory z kalafiora i oliwek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

0.5 szklanki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Na wykałaczki nadziej kawałek kalafiora, papryki i oliwkę.

Krok 3

Mąki wymieszaj razem curry, słodką papryką i przyprawą Delikat.

Krok 5

W rondlu rozgrzej litr oleju, warzywa nadziane na wykałaczki maczaj w cieście i wrzucaj do rondla. W trakcie smażenia mieszaj.

Krok 6

Wyciągnij, gdy będą miały złoty kolor, odsącz i podawaj.

Krok 4

Dodaj również proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj. Stopniowo dolewaj wodę i miksuj, tak aby wyszło gęste ciasto naleśnikowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pakory z kalafiora i oliwek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej