
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
15 dekagramów
60 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.
Krok 3
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.
Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej