Sałatka z białej kapusty i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

15 dekagramów

60 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej