
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
15 dekagramów
60 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.
Krok 3
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.
Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej