Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
15 dekagramów
60 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.
Krok 3
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.
Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej