Sałatka z białej kapusty i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

15 dekagramów

60 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej