
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
15 dekagramów
60 dekagramów
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.
Krok 2
Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.
Krok 3
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.
Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej