Sałatka z białej kapusty i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z białej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

15 dekagramów

60 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej