Sałatka z białej kapusty i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

15 dekagramów

60 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kuskus z wołowiną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej