Sałatka z białej kapusty i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z białej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

15 dekagramów

60 dekagramów

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę opłukaj i drobno poszatkuj, ugotuj z dodatkiem masła, odcedź.

Krok 2

Pieczarki pokrój w paski i dodaj do kapusty.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do kapusty i pieczarek.

Krok 4

Wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z białej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej