
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku zagotuj 1 szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu z kury Knorr.
Krok 2
Włóż umyte i oczyszczone piersi z kurczaka. Gotuj je 15-20 min. Po ugotowaniu odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Mandarynki odcedź z soku. Selera pokrój w plastry, pieprz posiekaj, a sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Krok 4
Wlej do miski 1 łyżkę rosołu, dodaj do niego majonez, jogurt, zielony pieprz i curry oraz cukier, pieprz i sól do smaku.
Krok 5
Do rosołu dodać 2 łyżeczki majonezu i trochę jogurtu. Wszystko wymieszać po czym dodać
Krok 6
Kurczaka należy pokroić w plasterki, wymieszać go z mandarynkami i selerem oraz dodać sos i znowu wymieszać. Na koniec włożyć do miski wyłożonej sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczaka
Proponowana sałatka z kurczaka to świetna propozycja na smaczną przekąskę lub szybki obiad. Łączy w sobie wiele smaków, co sprawia, że jest szczególnie atrakcyjna dla tych, którzy nie boją się kuchennych eksperymentów. To interesujące połączenie ugotowanego filetu z piersi z kurczaka z mandarynkami, selerem naciowym i sałatą sprawia, że smak potrawy jest zdecydowany i wyrazisty. Do przyrządzenia tego dania wykorzystaj sałatę lodową, rzymską, rukolę lub też zmiksuj kilka rodzajów sałat. Możesz też modyfikować inne składniki przepisu. Zamiast mandarynek dodaj np. kawałki ananasa lub pomarańczy. Pasować też będą winogrona, truskawki i owoce granatu. Jeśli lubisz chrupiące dodatki, posyp całość posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe danie podawaj z gorącymi grzankami – czosnkowymi lub paprykowymi. Koniecznie skosztuj tej smacznej kombinacji!