Pikantny krem jarzynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny krem jarzynowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 litr

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwy obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa.

Krok 2

Przyprawy mieszamy ze sobą i dodajemy do warzyw.

Krok 3

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30 minut.

Krok 4

Całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Krok 5

Można podać z prażoną cebulą. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aromatyczna zupa ziołowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej