Pikantny krem jarzynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pikantny krem jarzynowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwy obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa.

Krok 2

Przyprawy mieszamy ze sobą i dodajemy do warzyw.

Krok 3

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30 minut.

Krok 4

Całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Krok 5

Można podać z prażoną cebulą. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kolorowe babeczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej