
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 litr
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku, na odrobinie oliwy obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa.
Krok 2
Przyprawy mieszamy ze sobą i dodajemy do warzyw.
Krok 3
Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30 minut.
Krok 4
Całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku.
Krok 5
Można podać z prażoną cebulą. Smacznego!
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej