
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 litr
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku, na odrobinie oliwy obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa.
Krok 2
Przyprawy mieszamy ze sobą i dodajemy do warzyw.
Krok 3
Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30 minut.
Krok 4
Całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku.
Krok 5
Można podać z prażoną cebulą. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































