
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 litr
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku, na odrobinie oliwy obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa.
Krok 2
Przyprawy mieszamy ze sobą i dodajemy do warzyw.
Krok 3
Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30 minut.
Krok 4
Całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku.
Krok 5
Można podać z prażoną cebulą. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej