Pikantny krem jarzynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny krem jarzynowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 litr

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwy obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa.

Krok 2

Przyprawy mieszamy ze sobą i dodajemy do warzyw.

Krok 3

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30 minut.

Krok 4

Całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Krok 5

Można podać z prażoną cebulą. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybki ryż z patelni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej