Pikantny krem jarzynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny krem jarzynowy

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwy obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki warzywa.

Krok 2

Przyprawy mieszamy ze sobą i dodajemy do warzyw.

Krok 3

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 30 minut.

Krok 4

Całość miksujemy blenderem na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Krok 5

Można podać z prażoną cebulą. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny krem jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej