
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
250 mililitrów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmrożone ciasto wyłóż na podsypane mąką naczynie do wypiekania tart. Obetnij nadmiar ciasta z krańców i podpiecz spód tarty w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 10-12 minut.
Krok 2
Śmietankę wymieszaj z zawartością opakowania Fix Knorr i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Do sosu dodaj starty ser oraz jajka i wymieszaj.
Krok 4
Cukinię i marchew dokładnie umyj i zetrzyj na tarce. Połącz z sosem.
Krok 5
Warzywną masę wlej na wcześniej upieczone ciasto. Gotową tartę piecz przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 °C. Podawaj na zimno lub na ciepło.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tarta z cukinią i marchewką
Wyśmienitą tartę z cukinią i marchewką, w szybki i prosty sposób przygotujesz, wykorzystując gotowe ciasto francuskie. Wystarczy, że płat mrożonego ciasta ułożysz w oprószonej mąką metalowej lub ceramicznej formie do tarty. Następnie ostrym nożem dotnij wystające brzegi placka i podpiecz spód w piekarniku do momentu, aż lekko się zarumieni. Kolejnym krokiem jest przyrządzenie delikatnego warzywno-serowego farszu. Zacznij od zagotowania słodkiej śmietanki z błyskawicznym sosem do spaghetti carbonara – dzięki niemu nadzienie nabierze kremowej konsystencji. Gdy nieco przestygnie, dodaj do niego starty żółty ser oraz jajka i dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki lub miksera na niskich obrotach. Cukinię i obraną marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach i połącz z sosem. Powstałą masę wylej na podpieczony wcześniej spód i wstaw do piekarnika. Gotową tartę podasz zarówno na ciepło, jak i na zimno, udekorowaną gałązką świeżego koperku. Przyrządź udaną potrawę z naszym przepisem na tartę z cukinią i marchewką.