Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę i paprykę w dużą kostkę.
Krok 2
Pokrój kiełbasę w półplastry, podsmaż w garnku na oliwie, po czym dodaj cebulę i paprykę. Całość smaż około 4 minut.
Krok 3
Dodaj puszkę pomidorów i kostkę rosołową wołową Knorr.
Krok 4
Całość duś pod przykryciem przez około 10 minut.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo - VIDEO
Jeśli chcesz przygotować smaczny i szybki posiłek, wykorzystaj poniższy przepis na leczo. Ta węgierska potrawa dobrze sprawdzi się serwowana jako dodatek do obiadu, ale też jako samodzielne danie. Jej przyrządzenie jest proste, gdyż odbywa się w jednym garnku. Leczo składa się głównie z warzyw, których uzupełnieniem jest kiełbasa lub boczek. Mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż do uzyskania odpowiedniej miękkości. Do garnka wkrój paprykę, cebulę i pomidory, duś przez krótki czas na średnim ogniu bez przykrycia (aby danie nabrało właściwej konsystencji). Zamiast pomidorów z puszki, wykorzystaj świeże. Pamiętaj jednak, żeby dokładnie je sparzyć i obrać ze skórki. Do mieszanki dodaj jeszcze cukinię (równie dobrze sprawdzi się bakłażan), uduszone wcześniej pieczarki i ogórki konserwowe. Dla urozmaicenia smaku gotową potrawę posyp siekanym lubczykiem. Serwuj ją ze świeżym, chrupiącym chlebem. Jeśli nie zjesz wszystkiego – nie przejmuj się – danie dobrze nadaje się do wekowania. Smacznego!



































