Leczo video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

684 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę i paprykę w dużą kostkę.

Krok 2

Pokrój kiełbasę w półplastry, podsmaż w garnku na oliwie, po czym dodaj cebulę i paprykę. Całość smaż około 4 minut.

Krok 3

Dodaj puszkę pomidorów i Bulion na wędzonym boczku Knorr.

Krok 4

Całość duś pod przykryciem przez około 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • jakub baturo

    jakub baturo , 11.11.2015

    było . bardzo pyszne polecam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo - VIDEOLeczo - VIDEO

Jeśli chcesz przygotować smaczny i szybki posiłek, wykorzystaj poniższy przepis na leczo. Ta węgierska potrawa dobrze sprawdzi się serwowana jako dodatek do obiadu, ale też jako samodzielne danie. Jej przyrządzenie jest proste, gdyż odbywa się w jednym garnku. Leczo składa się głównie z warzyw, których uzupełnieniem jest kiełbasa lub boczek. Mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż do uzyskania odpowiedniej miękkości. Do garnka wkrój paprykę, cebulę i pomidory, duś przez krótki czas na średnim ogniu bez przykrycia (aby danie nabrało właściwej konsystencji). Zamiast pomidorów z puszki, wykorzystaj świeże. Pamiętaj jednak, żeby dokładnie je sparzyć i obrać ze skórki. Do mieszanki dodaj jeszcze cukinię (równie dobrze sprawdzi się bakłażan), uduszone wcześniej pieczarki i ogórki konserwowe. Dla urozmaicenia smaku gotową potrawę posyp siekanym lubczykiem. Serwuj ją ze świeżym, chrupiącym chlebem. Jeśli nie zjesz wszystkiego – nie przejmuj się – danie dobrze nadaje się do wekowania. Smacznego!