Leczo video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
687 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę i paprykę w dużą kostkę.

Krok 2

Pokrój kiełbasę w półplastry, podsmaż w garnku na oliwie, po czym dodaj cebulę i paprykę. Całość smaż około 4 minut.

Krok 3

Dodaj puszkę pomidorów i kostkę rosołową wołową Knorr.

Krok 4

Całość duś pod przykryciem przez około 10 minut.

1

Opinie o przepisie

  • jakub baturo

    jakub baturo , 11.11.2015

    było . bardzo pyszne polecam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo - VIDEOLeczo - VIDEO

Jeśli chcesz przygotować smaczny i szybki posiłek, wykorzystaj poniższy przepis na leczo. Ta węgierska potrawa dobrze sprawdzi się serwowana jako dodatek do obiadu, ale też jako samodzielne danie. Jej przyrządzenie jest proste, gdyż odbywa się w jednym garnku. Leczo składa się głównie z warzyw, których uzupełnieniem jest kiełbasa lub boczek. Mięso smaż na rozgrzanym tłuszczu, aż do uzyskania odpowiedniej miękkości. Do garnka wkrój paprykę, cebulę i pomidory, duś przez krótki czas na średnim ogniu bez przykrycia (aby danie nabrało właściwej konsystencji). Zamiast pomidorów z puszki, wykorzystaj świeże. Pamiętaj jednak, żeby dokładnie je sparzyć i obrać ze skórki. Do mieszanki dodaj jeszcze cukinię (równie dobrze sprawdzi się bakłażan), uduszone wcześniej pieczarki i ogórki konserwowe. Dla urozmaicenia smaku gotową potrawę posyp siekanym lubczykiem. Serwuj ją ze świeżym, chrupiącym chlebem. Jeśli nie zjesz wszystkiego – nie przejmuj się – danie dobrze nadaje się do wekowania. Smacznego!