
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
10 szczypt
4 szczypty
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić cebulę, paprykę, pomidory i kiełbasę.
Krok 2
Następnie każdy pokrojony składnik dusić osobno na patelni. Kiełbasę przysmażyć.
Krok 3
Wszystko wrzucić do garnka, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej