
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
10 szczypt
4 szczypty
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić cebulę, paprykę, pomidory i kiełbasę.
Krok 2
Następnie każdy pokrojony składnik dusić osobno na patelni. Kiełbasę przysmażyć.
Krok 3
Wszystko wrzucić do garnka, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej