
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
10 szczypt
4 szczypty
1 łyżeczka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić cebulę, paprykę, pomidory i kiełbasę.
Krok 2
Następnie każdy pokrojony składnik dusić osobno na patelni. Kiełbasę przysmażyć.
Krok 3
Wszystko wrzucić do garnka, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej