
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z indyka kroimy w dużą kostkę i mieszamy z kostką Knorr rozprowadzoną w dwóch łyżkach oleju. Wkładamy na godzinę do lodówki,aby mięso się zamarynowało.
Krok 2
Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Cukinię przekrawamy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, następnie kroimy w poprzek w plasterki.
Krok 3
Mięso smażymy na oleju przez 10 minut. Dodajemy paprykę i cebulę. Dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Dorzucamy cukinię, pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i chili w proszku. Dusimy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Takie leczo jest lekkostrawne i ma niską zawartość tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej