
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z indyka kroimy w dużą kostkę i mieszamy z kostką Knorr rozprowadzoną w dwóch łyżkach oleju. Wkładamy na godzinę do lodówki,aby mięso się zamarynowało.
Krok 2
Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Cukinię przekrawamy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, następnie kroimy w poprzek w plasterki.
Krok 3
Mięso smażymy na oleju przez 10 minut. Dodajemy paprykę i cebulę. Dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Dorzucamy cukinię, pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i chili w proszku. Dusimy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Takie leczo jest lekkostrawne i ma niską zawartość tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej