
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z indyka kroimy w dużą kostkę i mieszamy z kostką Knorr rozprowadzoną w dwóch łyżkach oleju. Wkładamy na godzinę do lodówki,aby mięso się zamarynowało.
Krok 2
Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Cukinię przekrawamy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, następnie kroimy w poprzek w plasterki.
Krok 3
Mięso smażymy na oleju przez 10 minut. Dodajemy paprykę i cebulę. Dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Dorzucamy cukinię, pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i chili w proszku. Dusimy jeszcze 5 minut.
Krok 4
Takie leczo jest lekkostrawne i ma niską zawartość tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej