Lekkie leczo z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekkie leczo z indykiem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

11

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

265 osób wydrukowało

Pobierz pdf

211 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

3 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z indyka kroimy w dużą kostkę i mieszamy z kostką Knorr rozprowadzoną w dwóch łyżkach oleju. Wkładamy na godzinę do lodówki,aby mięso się zamarynowało.

Krok 2

Paprykę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Cukinię przekrawamy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, następnie kroimy w poprzek w plasterki.

Krok 3

Mięso smażymy na oleju przez 10 minut. Dodajemy paprykę i cebulę. Dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Dorzucamy cukinię, pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę i chili w proszku. Dusimy jeszcze 5 minut.

Krok 4

Takie leczo jest lekkostrawne i ma niską zawartość tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekkie leczo z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej