Warzywna potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojone w plastry cukinię, cebulę, paprykę i czosnek. Całość smaż około 10 minut. Następnie wrzuć pomidory z puszki i kostkę rosołową Knorr.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Mięso duś około 20 minut pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękkie. Potrawkę dopraw łyżką ziół prowansalskich, a jeśli lubisz pikantne smaki - kawałkiem ostrej papryki.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna potrawka z kurczakiemWarzywna potrawka z kurczakiem

Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.