Warzywna potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojone w plastry cukinię, cebulę, paprykę i czosnek. Całość smaż około 10 minut. Następnie wrzuć pomidory z puszki i kostkę rosołową Knorr.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Mięso duś około 20 minut pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękkie. Potrawkę dopraw łyżką ziół prowansalskich, a jeśli lubisz pikantne smaki - kawałkiem ostrej papryki.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna potrawka z kurczakiemWarzywna potrawka z kurczakiem

Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.