Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Dodaj pokrojone w plastry cukinię, cebulę, paprykę i czosnek. Całość smaż około 10 minut. Następnie wrzuć pomidory z puszki i kostkę rosołową Knorr.
Krok 3
Mięso duś około 20 minut pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękkie. Potrawkę dopraw łyżką ziół prowansalskich, a jeśli lubisz pikantne smaki - kawałkiem ostrej papryki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej