Warzywna potrawka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna potrawka z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojone w plastry cukinię, cebulę, paprykę i czosnek. Całość smaż około 10 minut. Następnie wrzuć pomidory z puszki i kostkę rosołową Knorr.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Mięso duś około 20 minut pod przykryciem, aż będzie zupełnie miękkie. Potrawkę dopraw łyżką ziół prowansalskich, a jeśli lubisz pikantne smaki - kawałkiem ostrej papryki.

Warzywna potrawka z kurczakiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna potrawka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna potrawka z kurczakiemWarzywna potrawka z kurczakiem

Podudzia oprósz przyprawią Knorr, następnie obsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie.