Pikantna karkówka na szaszłyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna karkówka na szaszłyku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

600 gramów

0.5 sztuki

null szczypt

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kawałki. Oprósz solą, posmaruj każdy kawałek sosem Barbecue i odstaw na 2 godziny do lodówki, aby mięso przeszło aromatem.

Krok 2

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w plastry, paprykę oczyść pokrój w kawałki.

Krok 3

Nadziewaj na patyczki szaszłykowe naprzemiennie cukinię, paprykę i mięso, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i grilluj przez 25 minut, mięso powinno być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej