Pikantna karkówka na szaszłyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna karkówka na szaszłyku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

600 gramów

0.5 sztuki

null szczypt

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kawałki. Oprósz solą, posmaruj każdy kawałek sosem Barbecue i odstaw na 2 godziny do lodówki, aby mięso przeszło aromatem.

Krok 2

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w plastry, paprykę oczyść pokrój w kawałki.

Krok 3

Nadziewaj na patyczki szaszłykowe naprzemiennie cukinię, paprykę i mięso, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i grilluj przez 25 minut, mięso powinno być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej