Pikantna karkówka na szaszłyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna karkówka na szaszłyku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

600 gramów

0.5 sztuki

null szczypt

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kawałki. Oprósz solą, posmaruj każdy kawałek sosem Barbecue i odstaw na 2 godziny do lodówki, aby mięso przeszło aromatem.

Krok 2

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w plastry, paprykę oczyść pokrój w kawałki.

Krok 3

Nadziewaj na patyczki szaszłykowe naprzemiennie cukinię, paprykę i mięso, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i grilluj przez 25 minut, mięso powinno być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Gulasz z dziczyzny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej