Pikantna karkówka na szaszłyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna karkówka na szaszłyku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

600 gramów

0.5 sztuki

null szczypt

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kawałki. Oprósz solą, posmaruj każdy kawałek sosem Barbecue i odstaw na 2 godziny do lodówki, aby mięso przeszło aromatem.

Krok 2

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w plastry, paprykę oczyść pokrój w kawałki.

Krok 3

Nadziewaj na patyczki szaszłykowe naprzemiennie cukinię, paprykę i mięso, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i grilluj przez 25 minut, mięso powinno być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej