Pikantna karkówka na szaszłyku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna karkówka na szaszłyku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

null szczypt

600 gramów

0.5 sztuki

null szczypt

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w kawałki. Oprósz solą, posmaruj każdy kawałek sosem Barbecue i odstaw na 2 godziny do lodówki, aby mięso przeszło aromatem.

Krok 2

Cukinię umyj, odetnij końce i potnij w plastry, paprykę oczyść pokrój w kawałki.

Krok 3

Nadziewaj na patyczki szaszłykowe naprzemiennie cukinię, paprykę i mięso, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem i grilluj przez 25 minut, mięso powinno być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna karkówka na szaszłyku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pierogi leniwe z wanilią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej