Zupa z parówkami – parówkowa z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Zupa z papryki i parówek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

heart
321 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

184 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

369 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 sztuka

15 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

1 łyżka

3 dekagramy

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i pokrój w kostkę cebulę i paprykę, następnie usmaż.

Zupa z papryki i parówek - Krok 1

Krok 2

Dodaj do wywaru i gotuj chwilę.

Zupa z papryki i parówek - Krok 2

Krok 3

Na łyżce rozgrzanego tłuszczu zasmaż mąkę, dodaj do do zupy.

Zupa z papryki i parówek - Krok 3

Krok 4

Pozbaw parówki osłonek, następnie pokrój w plasterki. Dodaj parówki oraz groszek konserwowy i koncentrat pomidorowy do zupy.

Zupa z papryki i parówek - Krok 4

Krok 5

Dopraw do smaku kostką Rosół z kury Knorr, pieprzem, papryką mieloną i majerankiem. Gotuj 10 minut.

Zupa z papryki i parówek - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Joanna Hanna

    Joanna Hanna , 26.08.2015

    Bardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z papryki i parówek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z papryki i parówekZupa z papryki i parówek

Które dziecko nie przechodzi „fazy” jedzenia parówek? Dorośli także często po nie sięgają! Jak jednak wykorzystać je nieco w inny sposób niż do tej pory? Dodając je do pysznego „pierwszego dania”! Próbowałeś już zupy z parówek?

Dla kogo?

Zupa parówkowa jest idealna dla małych niejadków, ale także ich rodziców, którzy chcieliby ugotować jedno, pożywne danie dla całej rodziny!

Na jaką okazję?

Rozgrzewająca, paprykowa zupa z parówkami aż prosi się o to, aby zaserwować ją na weekendowy obiad! Po wspólnym, późnojesiennym lub zimowym spacerze sprawdzi się znakomicie.

Czy wiesz, że?

Zawsze staraj się wybierać parówki z największą zawartością mięsa. Zwracaj uwagę na skład produktów!

Dla urozmaicenia:

Zupę parówkową możesz podawać z delikatną, białą bułką lub grzankami z ciemnego chleba.