Koperkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Koperkowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 pęczki

2 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i zalej 2,5 litrem wody, dodaj Rosół z kury Knorr, zagotuj i przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z zimną wodą i wlej powoli do gotującego się wywaru.

Krok 3

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i wlej do wywaru, dodaj posiekany koperek, wymieszaj.

Krok 5

Tosty pokrój w kostkę, przysmaż na patelni i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej