Koperkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 pęczki

2 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i zalej 2,5 litrem wody, dodaj Rosół z kury Knorr, zagotuj i przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z zimną wodą i wlej powoli do gotującego się wywaru.

Krok 3

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i wlej do wywaru, dodaj posiekany koperek, wymieszaj.

Krok 5

Tosty pokrój w kostkę, przysmaż na patelni i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Malinowy sernik w pucharku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej