Koperkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 pęczki

2 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i zalej 2,5 litrem wody, dodaj Rosół z kury Knorr, zagotuj i przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z zimną wodą i wlej powoli do gotującego się wywaru.

Krok 3

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i wlej do wywaru, dodaj posiekany koperek, wymieszaj.

Krok 5

Tosty pokrój w kostkę, przysmaż na patelni i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej