
Składniki
10 dekagramów
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
2 pęczki
2 sztuki
1 pęczek
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz i zalej 2,5 litrem wody, dodaj Rosół z kury Knorr, zagotuj i przecedź.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z zimną wodą i wlej powoli do gotującego się wywaru.
Krok 3
Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj jeszcze przez około 5 minut.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z żółtkami i wlej do wywaru, dodaj posiekany koperek, wymieszaj.
Krok 5
Tosty pokrój w kostkę, przysmaż na patelni i podawaj z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej