Koperkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 pęczki

2 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i zalej 2,5 litrem wody, dodaj Rosół z kury Knorr, zagotuj i przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z zimną wodą i wlej powoli do gotującego się wywaru.

Krok 3

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i wlej do wywaru, dodaj posiekany koperek, wymieszaj.

Krok 5

Tosty pokrój w kostkę, przysmaż na patelni i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej