Koperkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

2 łyżki

2 pęczki

2 sztuki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i zalej 2,5 litrem wody, dodaj Rosół z kury Knorr, zagotuj i przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z zimną wodą i wlej powoli do gotującego się wywaru.

Krok 3

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i gotuj jeszcze przez około 5 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z żółtkami i wlej do wywaru, dodaj posiekany koperek, wymieszaj.

Krok 5

Tosty pokrój w kostkę, przysmaż na patelni i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej